S.r.o. v likvidaci

• (neregistrovaný)

4. 3. 2013 14:17

Prosím o pomoc. Majitel firmy mi nyní ohlásil, že s.r.o. je od listopadu v likvidaci. Vím, že musím sestavit uzávěrku ke dni likvidace a pak ke konci roku. Ale vůbec nevím, jak je to s přiznáním k DPPO. Budu podávat v řádné termínu do 31.3.2013 nebo jak to je? Děkuji za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 3. 2013 15:29

Katherina (neregistrovaný)

Re: s.r.o. v likvidaci
      http://www.danarionline.cz/archiv/dokument/doc-d2666v3432-likvidace-spolecnosti-s-rucenim-omezenym/

třeba vám toto nějak pomůže.Zkuste se poradit s insolenčním správem,kterého společnosti přidělí soud.

• 4. 3. 2013 15:48

Daniela K. (neregistrovaný)

S.r.o. od listopadu v likvidaci? a majitel vám to nahlásil až nyní?
      A likvidátor do teď dělal co? Nyní už je březen...
      Ověřte si, jest-li vstup s.r.o. do likvidace byl notářsky ověřen a přesně si zjistěte k jakému datu s.r.o. vstoupila do likvidace, a kdo byl stanoven likvidátorem a v OR, jestli na základě tohoto zápisu je zapsáno: společnost ".... s.r.o. v likvidaci", protože píšete, jen že vám majitel ohlásil....
      Pokud vše ano, tak k datu likvidace jste měli sestavit mimořádnou ÚZ, která předchází dni vstupu do likvidace a nejpozději do konce měsíce následujícího jste byli povinni podat na FÚ za toto období ÚZ (od 1.1.2012 až předchozí den vstupu do likvidace 2012) a DPPO za toto období a případně i zaplatit daň. Pokud od listopadu jste v likvidaci, tak jste již v prodlení s vyhotovením mimořádné ÚZ i podáním DPPO na FÚ. A pokud jste firmu nestihli do 31.12.2012 zlikvidovat, což asi ne, tak za zbývající období od vstupu do likvidace do 31.12.2012 byste měli sestavit další ÚZ a DPPO.

• 4. 3. 2013 16:02

Liba (neregistrovaný)

V OR jsem si to ověřila, usnesení nabylo právní moci 28.11.2012. Likvidátor se mi vůbec neozval, před týdnem mi to oznámil jednatel. Děkuji za rady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).