Re: odesláno DPH datovkou - F.Ú. nedosta
To jsem jim sdělila po telefonu a posla mejlem ofocenou schránku s doručenkou a to mi řekli, že z toho nevyplývá, že je to DPH. Pro klid zbraní a v zájmu dobrých vztahů tam, zítra jdu a nesu daňové přiznání a dají mi tam razítko 25.2.2013, že to přijali. Ale děsí mě to, že se to vůbec stalo a nikdo neví, co s tím. Co když se to stane příště s něčím mnohem důležitějším.
Vy si neukládáte datové zprávy ve formátu *zfo celé? Tam by bylo i to přiznání jako příloha, ne jenom obálka. Vřeledoporučuji archivovat- stačí prográmek 602FormFiller.
Pokud máte doručenku s příznakem EV13, tak se elektronická aplikace správce daně přihlásila a zpráva je "někde" v rámci finančního úřadu.
Vy máte v pořádku doručeno už podáním. A prokazatelně doputovalo i na FÚ. Jen se to tam někde ztratilo :-(.
Jen si ještě zkontroluje pro jistotu, zda odeslaná příloha přes datovou schránkuje skutečně to správné DPH ( jestli nedošlo k záměně např. jiného měsíce)
Myslím, že se ještě dočkáme nejednoho překvapení ze strany FÚ - s masivnějším využitím datových schránek.
jdu a nesu daňové přiznání a dají
>>>>>>mi
>>>>>>tam razítko 25.2.2013, že to přijali. Ale děsí mě to,
>>>>>>že se to vůbec stalo a nikdo neví, co s tím. Co když
>>>>>>se to stane příště s něčím mnohem důležitějším.
>>>>>Vy si neukládáte datové zprávy ve formátu *zfo celé?
>>>>>Tam by bylo i to přiznání jako příloha, ne jenom
>>>>>obálka. Vřeledoporučuji archivovat- stačí prográmek
>>>>>602FormFiller.
>>>>Přesně, já ukládám celou zprávu a ještě exportuju do
>>>>PDF jak otevřeou zprávu, tak tabulku odeslaných.
>>>>Blbá otázka-neposlala jste to omylem na starou
>>>>datovku?
>>>
>>>Máte dodejku nebo i doručenku?
>>oboje
>Pokud máte doručenku s příznakem EV13, tak se
>elektronická aplikace správce daně přihlásila a zpráva je
>"někde" v rámci finančního úřadu.
>Vy máte v pořádku doručeno už podáním. A prokazatelně
>doputovalo i na FÚ. Jen se to tam někde ztratilo :-(.
>Jen si ještě zkontroluje pro jistotu, zda odeslaná
>příloha přes datovou schránkuje skutečně to správné DPH
>( jestli nedošlo k záměně např. jiného měsíce)
>Myslím, že se ještě dočkáme nejednoho překvapení ze
>strany FÚ - s masivnějším využitím datových schránek.
Ta špatná příloha to bylo to, co mne napadlo jako první. Vše jsem zkontrolovala, jsem zvědavá jak to dopadne. Jestli se to někdy dohledá. Ano mám EV13, je tam přímo napsáno, že se přihlásila a stáhla, nemám to u sebe a přesně si to nepamatuju, ale četla jsem to několokrát pracovnicím F.Ú., ale stejně to prostě nemají. Záhada :-).
Neposlala, mám úplně identickou doručenku, jako v lednu (tedy kromě ID a datumu), všechno je stejné.
Při odeslání mám vytiskou zprávu, kde je že bylo odesláno a byla tam i uvedena příloha DPH.xml, v doručence nic není, tam už o příloze se o příloze nikde nepíše, ale i kdyby tam ta příloha nebyla, tak tam přece tu zprávu mít musí a oni tam nic nemají. Prostě zmizela. Dala jsem ještě dotaz na správce datových schránek písemně, tak uvidím, co odpoví. Napsala jsem jim ID, aby mi zjistili, kde ta zpráva skončila, to by přece měli umět.
Příloha xml. má vždy jiný název, protože přímo do názvu se promítne datum a čas uložení (hodina-minuta-vteřina)
Ale našla jsem v článku na Lupě jeden zajímavý postřeh
http://www.lupa.cz/clanky/datove-schranky-a-danove-priznani/
"Doporučuji název souboru, který ukládáte jako e-přílohu, uvádět bez mezer, protože pokud by obsahoval mezeru, může se stát, že to, co je za mezerou (tedy i vč. přípony souboru), se při stažení souboru nezobrazí a pracovnice FÚ by pak mohla mít problém soubor otevřít. Čili nikoliv Potvrzeni z banky.pdf, ale Potvrzeni_z_banky.pdf "
Příloha měla název DPH.xml
Vše bych chápala, kdyby zpráva přišla ztratila se příloha, ale ztratila se celá zpráva.
Z datovky mi napsali, že u nich problém není, že je to problém F.Ú., ktarý se tam hlásí svou vlastní aplikací, ale pokud se domnívám, že je problém na straně datové schránky, že mám kontaktovat oficiální žádostí ministerstvo vnitra. No, dneska jdu na F.Ú., tak se ještě rozhodnu, jestli napíšeme tu žádost. Mě by dost zajímalo, kde ta zpráva skončila. Přece se nevypařila
Nechci vám brát iluze, ale ...je někde na FÚ - někdo s ní neumí zacházet, např. ji správně přečíst, tak je jednodušší říct, že nepřišla.
To je věc FÚ, nakonec, kdybyste se za čas podívala do spisu na FÚ,jeho el. části zjistila byste možná zajímavé věci
KamiloII, vůbec bych se tím nestresovala,
Mám archivovanou SMS, kdy mě správkyně daně urguje 14 dní po termínu podání DPH, že nic datovou schránkou ani jinak nedošlo.
Když jsme to s klientem prověřovali( odesláno i doručeno bylo datovkou), tak se nakonec správkyně omluvila s tím, že více jak 14 dní nestahovala z datovek žádné zprávy. Prostě neuvěřitelné.
Jenže tady je problém v tom, že oni tu datovku vybírají. Mají všechny zprávy před i potom, co jsme posílali, jen ta jedna chybí. Jak mám potom jistotu, že to co pošlu, došlo tam, kam mělo? Nemám z toho dobrý pocit, kdybych udělala chybu já, tak aspoň vím, že chyba byla a člověk se poučí, ale pokud se to ztratí a nikdo neví kam....?
více jak 14 dní nestahovala z datovek žádné
>>zprávy. Prostě neuvěřitelné.
>Jenže tady je problém v tom, že oni tu datovku
>vybírají. Mají všechny zprávy před i potom, co jsme posílali,
>jen ta jedna chybí. Jak mám potom jistotu, že to co
>pošlu, došlo tam, kam mělo? Nemám z toho dobrý pocit,
>kdybych udělala chybu já, tak aspoň vím, že chyba byla a
>člověk se poučí, ale pokud se to ztratí a nikdo neví
>kam....?
Připomíná mi to tragikomedii o zpětném znepřístupnění datových schránek na přelomu roku. Posílala jsem jim zprávu 27.12.2012, mám dodejku i doručenku. V lednu jsem mluvila se správkyní daně a nic nedostali. Přitom firmy, které odesílali zprávy 28.12.2012 a déle alespoň z FÚ informovali o problému a žádali je o opětovné poslání.
Na základě konzultace s pracovnicí v registračním oddělení jsem v lednu 2013 opětovně poslala zprávu, včetně dodejky a doručenky. Zprávu obdrželi - ale nemohli ji přečíst. Informace, uvedené ve zprávě, nakonec zapsali do registru na základě našeho telefonického rozhovoru.
>více jak 14 dní nestahovala z datovek žádné
>>>zprávy. Prostě neuvěřitelné.
>>Jenže tady je problém v tom, že oni tu datovku
>>vybírají. Mají všechny zprávy před i potom, co jsme
>>posílali,
>>jen ta jedna chybí. Jak mám potom jistotu, že to co
>>pošlu, došlo tam, kam mělo? Nemám z toho dobrý pocit,
>>kdybych udělala chybu já, tak aspoň vím, že chyba byla
>>a
>>člověk se poučí, ale pokud se to ztratí a nikdo neví
>>kam....?
>
>Připomíná mi to tragikomedii o zpětném znepřístupnění
>datových schránek na přelomu roku. Posílala jsem jim
>zprávu 27.12.2012, mám dodejku i doručenku. V lednu
>jsem mluvila se správkyní daně a nic nedostali. Přitom
>firmy, které odesílali zprávy 28.12.2012 a déle alespoň
>z FÚ informovali o problému a žádali je o opětovné
>poslání.
>Na základě konzultace s pracovnicí v registračním
>oddělení jsem v lednu 2013 opětovně poslala zprávu, včetně
>dodejky a doručenky. Zprávu obdrželi - ale nemohli ji
>přečíst. Informace, uvedené ve zprávě, nakonec zapsali
>do registru na základě našeho telefonického rozhovoru.
>
Měla jsem podobný problém, zkontrolujte číslo finančního úřadu a číslo územního pracoviště (nová čísla od 1.1.).
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
4. 3. 2013 15:13
Dobrý den,
dneska se mi volali z F.Ú., že ještě nedostali přiznání k DPH. Řekla jsem jim, že jsem to poslala datovkou jako vždy. Mám doručenku z datovky, že to přijali, ale oni to prostě nemají. Volala jsem přímo na datové schránky na nějakou tu infolinku, tam mi řeklli, že to není jejich věc, že pokud mám poptvrzení, tak to tam prostě je. Pak jsem mluvila s F.Ú. s paní, která má ty datovky na starosti (ne náš správce) a ta mi říká, že tam opravdu nic nemají. Prosím nevíte jak postupovat, na koho se obrátit. Nechci to posílat znovu, protože bych vlastně prošvihla termín a hrozilo by penále.
Děkuji za jakékoliv rady a zkušenosti.
Kamila