Re: sleva na poplatníka pro důchodce
Podle mě taky. A navíc - proč přerušovat pobírání důchodu? A pokud má přerušení na navyšování nějaký vliv, myslíte, že se Vám navýší tak, aby se Vám vyplatilo jeho 3měsíční nepobírání.
Spíš bych to viděla tak, abyste nic nepřerušovala a pokud už důchod pobíráte a pracujete aspoň 2 roky, nechejte si ho přepočítat.
Re: sleva na poplatníka pro důchodce
Nebudete, rozhoduje stav k 1.1. To byste se musela důchodcem stát v průběhu roku (přiznání důchodu), abyste nárok na slevu na poplatkíka měla.
Setkala jsem se v praxi i s takovými případy, kdy zaměstnavatel zaměstnanci - starobnímu důchodci - tuto "nevýhodu", čili nemožnost uplatnit slevu na poplatníka, vynahradil navýšením mzdy ...
Zkuste zapůsobit v tomto směru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
4. 3. 2013 15:20
Dobrý den,
pobírám starobní důchod a zároveň pracuji. Bohužel jsem nepřerušila důchod k 1. lednu 2013, a tak nemám nárok na slevu na
poplatníka. Uvažuji o tom, že si dám přerušit důchod na 90 dnů, abych si ho trochu navýšila. Budu mít nárok na slevu alespoň po tyto 3 měsíce?
Děkuji.
Marie