Dohadné účty pasivní

• (neregistrovaný)

4. 3. 2013 16:55

Dobrý den, stále mně nepřišla faktura, na kterou mám vytvořené dohadné účty pasivní. Když mně přijde ted v březnu mohu si tedy v březnu uplatnit DPH? Bude to zřejmě přenesená daňová povinnost, takž budu mít DPH zaúčtováno na obou stranách.

r.2013
    389/32111
    343/343

r.2012
    518/389

Je to tak v pořádku? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 3. 2013 18:37

v.e.n.d.y.

Re: dohadné účty pasivní
      Je divné, že na službu poskytnutou v 12/2012 a ještě spadající do PDP, nemáte fakturu. Měla být do 15 dnů od UZP vystavena. Odpočet si můžete uplatnit 3 roky od UZP, ale PDP byste měli dát do stejného měsíce, jako ji má dodavatel.

• 6. 3. 2013 11:00

Petra Nováková (neregistrovaný)

To mám také podat dodatečné daňové přiznání za 12/2012 nebo lze jen podat nový výpis z evidence pro PDP? Pokud tedy přijde fa. A co když nepřijde? Můžu dělat mrtvého brouka? Já ji ji ani do nákladů moc nepotřebuji, to bych zji interních dokladů ještě vyhodila.

• 6. 3. 2013 17:55

v.e.n.d.y.

No pokud byla služba skutečně provedena, zaurgovala bych fakturu (daňový doklad) u dodavatele. Jakmile ji budete mít v ruce, podáte dodatečné DP za 12/2012 a výpis z evidence celý nový. Pokud tam tedy bude zdanitelné plnění prosinec 2012.

• 7. 3. 2013 14:44

Petra Nováková (neregistrovaný)

Já jsem se s tím dodavatel moc nedohodla a nechci mu nic platit nemá na práci ani žádný předávací protokol. Co se stane, když si tu fakturu nedám vůbec do účta a neodvedu DPH na přenesené daňovové povinnosti? Budu vedena jako nespolehlivý plátce a co
      by to vůbec obnášelo? Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).