Hlavní navigace

2 přednostní a 1 nepřednostní exekuce

  • (neregistrovaný)

    5. 3. 2013 8:32

    Zaměstnanec má 1 nepřednostní exekuci z roku 2012. Dále 1 přednostní z roku 2012 a 1 přednostní z roku 2013. Z první třetiny se nejprve zaplatí ta nepřednostní. U druhé třetiny si ale nejsem jistá. Má se rovnoměrně rozdělit pro uspokojení těch dvou přednostních exekucí nebo se z této třetiny uspokojuje podle pořadí přednostních exekucí? Každý si to vykládá jinak. V poučení, které přišlo s exekucí je uvedeno, že z druhé třetiny se uspokojují přednostní pohledávky podle pořadí, ale zde na BC jsem četla příspěvek, že se uspokojují rovnoměrně, tak nevím :-(

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 3. 2013 8:47

      Líba (neregistrovaný)

      Re: 2 přednostní a 1 nepřednostní exekuc
      Z první třetiny podle pořadí, tedy nepřednostní z roku 2012. Z druhé třetiny přednostní, předpokládám, že přišla později než nepřednostní. Druhá přednostní z letošního roku zůstává čekat v pořadí, pokud se nejedná o výživné. Výživné v druhé třetině přeběhne ostatní přednostní.

    • 5. 3. 2013 9:17

      mc (neregistrovaný)

      Re: 2 přednostní a 1 nepřednostní exekuc
      Ano ta přednostní přišla později v roce 2012, ale kdyby přišla dříve, než nepřednostní, tak by se první třetina rozdělila na poměrnou část pro přednostní a nepřednostní?

    • 5. 3. 2013 10:27

      Líba (neregistrovaný)

      Re: 2 přednostní a 1 nepřednostní exekuc
      Ne, kdyby přišla první přednostní, tak ji srážíte z obou třetin. Z první třetiny podle pořadí a z druhé třetiny proto, že je přednostní.

      Poměrnou částí se dělí jedině v případech, kdy přijde víc exekucí ten samý den.

    • 5. 3. 2013 15:43

      mc (neregistrovaný)

      Re: 2 přednostní a 1 nepřednostní exekuc
      Ještě si dovolím poslední dotaz. Pokud nestačí druhá třetina na uspokojení přednostní pohledávky, tak můžu první třetinu poměrně rozdělit pro uspokojení jak nepřednostní, tak přednostní?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).