Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
5. 3. 2013 11:30
Dobrý den, včera jsem touto cestou prosila o radu a paní VH mi odpověděla že chybí víc informací, poté byla má odpověď pravděpodobně smazána. Pokud tedy mohu poprosit kohokoliv o radu budu vděčná za jakoukoliv odpověď. Včerejší text jsem níže okopírovala a pro víc info uvadím příklad:
vedoucí mají pružnou prac.dobu a stanovené vyrovnávací období, odpracují celý měsíc kdy na jeho konci splní fond prac.doby. vzhledem k tomu že mají pružnou PD tak jeden týden odpracují 30 hod. další 50 hod. pracují od PO-PÁ. Ale někdy jeden den nepracují vůbec a vybírají si "jakoby" náhr.volno vzniklé v ten měsíc tak aby nepřeváděli žádné hod. a splnily FPD. Lze to? doufám, že je to srozumitelnější. Moc děkuji.
"Dobrý den moc prosím o radu, jsem už úplně zmatená. Naši vedoucí zaměstnanci mají pružnou pracovní dobu(a stanovené vyrovnávací období), do roku 2011 s nimi bylo dohodnuto vybírání náhr.volna místo platu za práci přesčas. Od roku 2012 si ho mohou vybrat jen za přesčas v noci, prac.pohotovost a dny pracovního klidu. personální agendu a mzdy jsem přebrala od kolegyně a i když jsem pročetla kde co nikde jsem nenašla jasnou odpověď na otázku: V rámci kalendářního měsíce pokud odpracují přes týden něco navíc (ne o víkendu)mohou si tyto hodiny navíc vybrat jakoby NV v tom daném měsíci kdy vznikly? A to tak, že na konci měsíce nemají posoučtu všech odpracovaných hodin vlastně žádný přesčas? Lze to? A nebo to chápu úplně špatně? hrozně mě mate ta pružná doba. Moc Vám děkuji za odpověď případně vysvětlení jak to máte ve firmě vy ostatní.
poradíte někdo prosím"