Návrat po RD a invalidita

• (neregistrovaný)

5. 3. 2013 11:30

Dobrý den,

dne 10.4.2013 se nám bude vracet paní po RD (dítě má 9.4.2013 tři roky), paní bude pracovat na směny, je vypracovaný rozpis směn, ale první směna ji vychází až na 11.4.2013. Kdyji mám ukonči U na zdravotní pojišťovně? Dne 9.4.2013 nebo 10.4.2013 ?

A ještě jedna otázka: tato paní pobírá invalidní důchod 1. stupně (měla ho i před RD). Řekla jsem ji, ať mi donese z OSSZ potvrzení o pobírání důchodu. Když tam půjde teď v březnu, tak si myslím, že ji od dubna můžu uplatnit slevu na daních na invaliditu, ale jak to potom mám udělat s RZD za rok 2013, aby mohla invaliditu uplatnit za celý rok? Mám po ní potom chtít nové potvrzení, že důchod pobírala celý rok 2013? Paní bude mít i daňové zvýhodnění na děti (rozvedená, děti v péči), takže by se jí za rok 2013 mohlo vrátit dost peněz

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 3. 2013 11:37

jasná. (neregistrovaný)

Re: návrat po RD a invalidita
      Na ZP kódem U bych odhlásila ke dni 9.4.2013. Pokud ji důchod chodí složenkou, stačí, když vám doloží složenku, pokud ne, OSSZ ji vystaví potvrzení o pobíráni ID, slevu na invaliditu můžete uplatnit již za duben, pokud včas doloží pobírání ID.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).