Re: Pohoda-rozvahaXkniha závazků
kniha závazků k 30.9. mi sedí na rozvahu k 30.9., to samé k 31.10.a 30.11., nesedí mi to až k 31.12.2012, ale když se kouknu v rozvaze na MD a D a v knize závazků na počet závazků a na proplacené, tak tam už je rozdíl- má souhlasit i tohle????? když konečný stav rozvahy sedí?????
Jak to vypadá v saldu k 31.12.2012 ?
Co kurzové rozdíly ?
KONTROLA KURZOVÉ ROZDÍLY
Účetnictví
Banka
řádek s platbou zahraniční faktury
lištička zaúčtování - tam zkontrolovat, zda je v řádku kurzový rozdíl zaúčtován na správné účty
Stává se mi, že když např. platím zálohu na zahr.fakturu, tak se mi zaúčtuje v bance úhrada správně 314/221, ale kurzový rozdíl se zaúčtuje 563/321 namísto 563/314
KONTROLA SALDO
Účetnictví
Saldo
- zadat sestavit k datu 31.12.2012 + zatrhnout sestavit kumulovaně po dokladech + zatrhnout odstranit záznamy vyrovaného salda + párovat dle párovacího symbolu a IČ
Účetnictví
Účtová osnova
máte u používaných rozvahových účtů ve sloupci "Saldo" křížky?
u jednotlivých účtů by mělo být zatrhnuto Sledovat saldo
Ještě kontroluji tak, že rozdílnou částku hledám v účetním deníku
částku + -
částku vydělím 2 a tu + - hledám
částku znásobím 2 a tu + - hledám
HURÁÁÁÁÁ takže to bylo ono, našla jsem to v tom účetním deníku, jak jste radil(a) a v podstatě hned!
Akorát mě trošku zaráží-nerozumím tomu, že nevychází ty součty MD a D viz. výše....ale to je jedno, hlavně, že mi vyšlo k dokladové inventuře tohle. MOC DÍKY!!!!!!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
5. 3. 2013 13:56
Dobrý den,
v pohodě mám v rozvaze na MD o 10,38 více oproti knize závazků a D o 10,14 více oproti knize závazků, celkový rozdíl 0,24, kde hledat chybu????? Už si nevím rady.....
Moc děkuji