Re: Nezaplacení mzdy
Výpověď dohodou neexistuje, je to nesmysl. Existuje buď výpověď, tzn. že dáte výpověď, poběží výpovědní doba 2 měsíce a pak teprve pracovní poměr skončí. Nebo existuje dohoda, tzn. že se nejprve musíte oba dohodnout na ukončení některým dnem a pracovní poměr skončí tímto dohodnutým dnem. Pokud jste mu jen zaslala "výpověď dohodou" nebo třeba i jen správně "dohodu" s tím, že skončíte 19.2., ale nedohodla jste se s ním na tom, tak Váš pracovní poměr neskončil a běží Vám neomluvená absence, protože on není povinen na to odpovídat. Prostě při dohodě bez výpovědní doby se nejprve musíte dohodnout. Tak nejprve popište, jak to bylo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
5. 3. 2013 19:30
Dala jsem zaměstnavateli výpověď dohodou k 19.2.13. Mám odpracovaný celý měsíc leden a únor do 19.
Dnes máme již 5.3. a já ještě neobdržela mzdu ani za leden, kdy v pracovní smlouvě je uvedený výplatní termín do 15 dne příslušného měsíce. Potřebuji od Vás poradit, co mám dělat, jelikož mi zaměstnavatel - soukromník nebere tel. a ani neodpovídá na email.