Nezaplacení mzdy

• (neregistrovaný)

5. 3. 2013 19:30

Dala jsem zaměstnavateli výpověď dohodou k 19.2.13. Mám odpracovaný celý měsíc leden a únor do 19.
    Dnes máme již 5.3. a já ještě neobdržela mzdu ani za leden, kdy v pracovní smlouvě je uvedený výplatní termín do 15 dne příslušného měsíce. Potřebuji od Vás poradit, co mám dělat, jelikož mi zaměstnavatel - soukromník nebere tel. a ani neodpovídá na email.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 3. 2013 20:16

Kara (neregistrovaný)

Re: Nezaplacení mzdy
      Výpověď dohodou neexistuje, je to nesmysl. Existuje buď výpověď, tzn. že dáte výpověď, poběží výpovědní doba 2 měsíce a pak teprve pracovní poměr skončí. Nebo existuje dohoda, tzn. že se nejprve musíte oba dohodnout na ukončení některým dnem a pracovní poměr skončí tímto dohodnutým dnem. Pokud jste mu jen zaslala "výpověď dohodou" nebo třeba i jen správně "dohodu" s tím, že skončíte 19.2., ale nedohodla jste se s ním na tom, tak Váš pracovní poměr neskončil a běží Vám neomluvená absence, protože on není povinen na to odpovídat. Prostě při dohodě bez výpovědní doby se nejprve musíte dohodnout. Tak nejprve popište, jak to bylo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).