Re: Přednostní a nepře. pohl. zároveň?
Omlovám se že jsem nereagovala, ale byla jsem celý den mimo kancelář. Děkuji za typ!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
5. 3. 2013 23:04
Dobrý den, pročítám si zde diskuzi na téma více exekucí a značně jsem znejistěla - můžete mi prosím poradit?
1. zaměstnavatel FO založil s.r.o. a zaměstnanec se srážkami ukončil pp u FO a začal u s.r.o. - vím o srážkách i jejich pořadí a tudíž s.r.o. nečeká na exekuční příkazy a sráží, ale posílat bude až na základě nabytí právní moci?
2. kromě jiných (cca 20 dalších v pořadí) exekucí jsou tyto, na které vyjde srážka:
- přednostní - přijata u FO 3.12.12
- přednostní - přijata u FO 3.12.12
- nepřednostní - přijata u FO sice 4.9.12, ale prvnímu plátci doručena 6.2.07 - takže předbíhá všechny ostatní nepřednostní, že?
3. A teď ten zásadní problém - na těch přednostních je uvedena částka jistiny a částka nákladů exekuce - jsou tedy tyto exekuční příkazy brány současně za přednostní i nepřednostní - myslím tím, jestli se částka jistiny bude srážet z 2. třetiny ihned a částka nákladů exekuce až na ně dojde řada na základě pořadí dle přijetí ostatních exe?
4. a poměrnou část srážek počítám z celkové exekuce (tedy jistiny i nákladů exe) nebo pouze z jistiny?
Mnohokrát děkuji za ochotu a prosím pokud víte o nějaké dobré literatuře k tomuto tématu-napište mi název.
Ještě jednou děkuji!