Přednostní a nepře. pohl. zároveň?

• (neregistrovaný)

5. 3. 2013 23:04

Dobrý den, pročítám si zde diskuzi na téma více exekucí a značně jsem znejistěla - můžete mi prosím poradit?
    1. zaměstnavatel FO založil s.r.o. a zaměstnanec se srážkami ukončil pp u FO a začal u s.r.o. - vím o srážkách i jejich pořadí a tudíž s.r.o. nečeká na exekuční příkazy a sráží, ale posílat bude až na základě nabytí právní moci?
    2. kromě jiných (cca 20 dalších v pořadí) exekucí jsou tyto, na které vyjde srážka:
    - přednostní - přijata u FO 3.12.12
    - přednostní - přijata u FO 3.12.12
    - nepřednostní - přijata u FO sice 4.9.12, ale prvnímu plátci doručena 6.2.07 - takže předbíhá všechny ostatní nepřednostní, že?
    3. A teď ten zásadní problém - na těch přednostních je uvedena částka jistiny a částka nákladů exekuce - jsou tedy tyto exekuční příkazy brány současně za přednostní i nepřednostní - myslím tím, jestli se částka jistiny bude srážet z 2. třetiny ihned a částka nákladů exekuce až na ně dojde řada na základě pořadí dle přijetí ostatních exe?
    4. a poměrnou část srážek počítám z celkové exekuce (tedy jistiny i nákladů exe) nebo pouze z jistiny?
    Mnohokrát děkuji za ochotu a prosím pokud víte o nějaké dobré literatuře k tomuto tématu-napište mi název.
    Ještě jednou děkuji!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 3. 2013 7:44

zemík (neregistrovaný)

Re: Přednostní a nepře. pohl. zároveň?
      Výborná je publikace Exekuce srážkami ze mzdy 2013 od nakladatelství Anag. Jsou zde i různé kombinace exekucí uvedené na příkladech a lehce k pochopení.

• 6. 3. 2013 7:53

jasná. (neregistrovaný)

Taky tuto publikaci mám, souhlasím, že je výborná.

• 6. 3. 2013 20:47

ivana. (neregistrovaný)

Omlovám se že jsem nereagovala, ale byla jsem celý den mimo kancelář. Děkuji za typ!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).