Prosím moc o radu - prohibice

• (neregistrovaný)

6. 3. 2013 10:46

Dobrý den, teď jsem narazila na problém týkající se ještě loňské prohibice. Ponikatel mající restauraci den před vyhlášením prohibice nakoupil alkohol za cca 10 tisíc, který z opatrnosti raději zlikvidoval, ale bez celní správy Jde mi teď o tu fakturu za alkohol, jestli ji mám dát do DE jako ostatní výdej a nemít k tomu tržby a podnikatel napíše čestné prohlášení k tomu seznamu, že to zlikvidoval, nebo to normálně dát do nákladů a zdanit prodej i když nebyl? Zamotala jsem se do toho tak, že už se bojím udělat cokoliv aby to nebyla blbost. Děkuji za všechny rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 3. 2013 11:04

lidakl (neregistrovaný)

Re: Prosím moc o radu - prohibice
      Taky máme restauraci a všechno jsem udělala jako prodej s tržbami, ale fakticky to není správně no. Ale myslím si, že obě věci budou napadnutelné tak jako tak bohužel. Mohu se Vás zeptat, jakým způsobem evidujete příjmy z alkoholu? Jestli vedete nějak sklad nebo jak to děláte. Taky vedu daňovou evidenci a nemohu se s tím nějak poprat. Nemám přesně rozepsané, za co skutečné tržby jsou, jelikož je toho opravdu hodně a bez programu to nějak nedokáži zkompletovat. Mám prostě nákup na fakturách, ve skladu naskladnění a vyskladnění a příjmy dle skutenčosti. Majitel nevyužívá kasu.

• 6. 3. 2013 11:11

martina36 (neregistrovaný)

Re: Prosím moc o radu - prohibice
      Každou fa za nákupy rozděluji na pivo, alkohol, nealko a ostatní zboží, abych byla schopna doložit rabat, protože majitel taky nepoužívá kasu. A tržby si rozděluji sama dle nakoupeného zboží. Sice to také asi není úplně v pořádku, ale jinou možnost nevidím. Na každé zboží je jiný rabat a dělat to nějakým průměrem taky není to pravé ořechové. Je to dost pracné, ale dá se to. Kontrolu jsem měla, sice z toho nejdříve byla paní trochu v rozpacích, ale když to pochopila, tak se mnou souhlasila a prošlo to bez problémů. Třeba si to přečte někdo zkušenější a poradí.
      >
      >Taky máme restauraci a všechno jsem udělala jako
      >prodej s tržbami, ale fakticky to není správně no. Ale
      >myslím si, že obě věci budou napadnutelné tak jako tak
      >bohužel. Mohu se Vás zeptat, jakým způsobem evidujete
      >příjmy z alkoholu? Jestli vedete nějak sklad nebo jak to
      >děláte. Taky vedu daňovou evidenci a nemohu se s tím
      >nějak poprat. Nemám přesně rozepsané, za co skutečné
      >tržby jsou, jelikož je toho opravdu hodně a bez programu
      >to nějak nedokáži zkompletovat. Mám prostě nákup na
      >fakturách, ve skladu naskladnění a vyskladnění a příjmy
      >dle skutenčosti. Majitel nevyužívá kasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).