Re: Vydaná faktura do UK za služby v CR
pokud by byla služba poskytnuta provozovně, fakturovali byste s DPH
pokud poskytujete anglické firmě registrované k DPH v EU, jde o službu s místem plnění mimo tuzemsko dle §9 odst. 1 ZDPH a fakturujete bez DPH, uvedete do ř. 21 přiznání a do SH s kódem 3
doporučuji, abyste si ještě před fakturací požádali o VAT number a ověřili ho, jestli jsou opravdu registrováni
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
6. 3. 2013 20:03
Dobrý den,
můžete mi poradit prosím?
Budeme vystavovat fakturu za produkční práce na reklamní akci té firmy, které se bude konat v ČR. Fakturu budeme vystavovat do Anglie, akce se koná v ČR. Od anglického odběratele jsem nedostala jeho VAT number, ale prý plátci jsou. Mohu fakturu tedy vystavit bez DPH a počkat až nám VAT number doplní?
Ještě jsem se chtěla zeptat, ta firma v UK má i pobočku v CR, ale fakturaci chce na Anglii. Neměla by se tedy faktura vystavit s DPH?
Moc se omlouvám, ale ve fakturaci do EU mám stále zmatek a máme tak dvě faktury za rok..
Děkuji.