Hlavní navigace

Prokazování nároku na daň.zvýhodnění

  • (neregistrovaný)

    6. 3. 2013 20:50

    Poraďte mi, prosím - požaduji po zaměstnanci, aby mi každý rok (1x ročně) přinesl potvrzení od jeho zaměstnané manželky, že neuplatňuje daňové zvýhodnění na děti, které uplatňuje její manžel - tedy náš zaměstnanec -dle §38l, odst.3 c). Učetní jeho manželky mi sdělila, že mi potvrzení nebude každý rok vystavovat znovu, že by mi mělo stačit jedno potvrzení a další až třeba za 5 let - bude-li změna. V zákoně jsem se nedočetla, jak často toto potvrzení mám vlastně požadovat, ale domnívám se, že každoročně, protože nejsem schopna zjišťovat, zda jeho manželka nezměnila zaměstnání. Jak by to správně mělo být, poraďte zkušenější, prosím. I.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 3. 2013 22:27

      markov (neregistrovaný)

      Re: Prokazování nároku na daň.zvýhodnění
      Nové potvrzení se vyžaduje při změně. Za změnu si ručí zaměstnanec každoročním podpisem Prohlášení. Nehledejte problém tam, kde není, mzdovka zaměstnavatele manželky postupuje správně.

    • 7. 3. 2013 7:57

      vlalet (neregistrovaný)

      Re: Prokazování nároku na daň.zvýhodnění
      přesně tak, zaměstnanec má povinnost nahlásit každou změnu,která by ovlivnila uplatňování jakýchkoli daňových slev a zvýhodnění.

    • 10. 3. 2013 17:19

      nora58 (neregistrovaný)

      Re: Prokazování nároku na daň.zvýhodnění
      Jeho účetní má pravdu. Zaměstnanec je povinnen nahlásit jakékoliv změny, mající vliv na uplatnění slevy, takže musí doložit potvrzení vždy, když druhý z manželů změní zaměstnavatele a vy nemusíte zjišťovat, jestli změna nastala nebo ne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).