Re: Prohlášení poplatníka PROSÍMSPĚCHÁ
Paní Jasná omlouvám se, dotaz jsem psala z domova, teď jsem dorazila do práce.
Vzhledem k výši mzdy jim odcházela zálohová, ale zadáno v programu mají, typ daně 1 - to je srážková.
BOD č. 6 si přečtu děkuji za upozornění
Pokud u vás nemají podepsané prohlášení, tak ho třeba mají podepsané někde jinde. Měli by vás požádat o Potvrzení o zdanitelných příjmech a sami si podat daňové přiznání. Taky je samozřejmě možné, že nevědí nic ani o prohlášení poplatníka ani o daňovém prohlášení. To by se ovšem okradli o slevu na poplatníka. Zkuste se s nimi domluvit.
Paní Jasná děkuji moc za objasnění. A ještě jednou se moc omlouvám, že jsem hned nereagovala na Váš dotaz, jak jsem psala nebyla jsem u PC. Vašich rad i rad ostatních si moc vážím, protože jsem začátečník a spousta věcí mi ještě nenechá klidné spaní. Opravdu děkuji moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
7. 3. 2013 5:50
Při zpracovávání RZD jsem přišla na to, že někteří zaměstnanci nemají vůbec vyplněné a podepsané Prohlášení poplatníka. Sleva na poplatníka jim uplatňována nebyla. Je velký problém, že Prohlášení poplatníka vůbec nemají podepsané?