Re: nákup z EU prosím p.Janu N.
1) Převod staveb, bytů a nebytových prostor je osvobozen od daně po uplynutí 5 let od vydání prvního kolaudačního souhlasu nebo od data, kdy bylo započato první užívání stavby39), a to k tomu dni, který nastane dříve. Plátce se může rozhodnout, že i po uplynutí této lhůty uplatní daň. Pokud plátce přijal před uskutečněním zdanitelného plnění úplatu, ze které mu nevznikla povinnost přiznat daň, stanoví se při uskutečnění zdanitelného plnění základ daně podle § 36.
Re: nákup z EU prosím p.Janu N.
toto já vím,
navíc to platí až od roku 2013...
já jsem chtěla vědět, jak je to s tou dph z polska...komu to vracím, když jsme to špatně uplatnili....tak nic..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
7. 3. 2013 6:40
dobrý den
dělám dodatečné dph...
FO, daň.evidence, plátce dph pořídil v Polsku materiál na stavbu rodinného domu, jehož prodeji bude osvobozen od dph, tudíž nemá nárok na odpočet u jakéhokoli materiálu pro stavbu..
polská firma prodala materiál s dph
pak na základě žádosti toto dph Polsko vrátilo
nedávala jsem to do přiznání dph vůbec, protože jsem to chápala jako nákup s dph a toto vypořádání bylo s polskou stranou
teď dělám dodatečné na materiál pro stavbu obecně, protože jsem uplatňovala odpočet a není na něho nárok
musí se tedy vrátit i toto dph z faktury z Polska, ale nevím jestli zpět do Polska, ale pak na základě čeho? jak jim tam budeme vysvětlovat oč jde??
nebo to mám prohnat naším přiznáním a defacto vrátit u nás...
materiál z Polska v roce 2013 tedy nakupovat s jejich dph, když je bez nároku na odpočet?
moc děkuji za názor