Re: DUZP pozdější než datum vystavení
No právě, nelze to určit předem... Ale když si něco objednám v jakémkoli zásilkovém obchodě, ještě se mi nestalo, že by mi se zboží nepřišel daňový doklad, že by mi byl zaslán až samostatně po doručení a zaplacení zásilky. V diskusích se uvádí, že DUZP je datum předání veřejnému přepravci. Ale ani v tomto případě není přece splněna podmínka dle § 13 odst. 1 zákona o DPH, tedy přechod vlastnictví, to přechází až zaplacením. Tak běžná záležitost, řeklo by se, a přitom takový ořech... Asi tedy splyneme s davem a budeme uvádět DUZP = datum předání přepravci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
7. 3. 2013 9:02
Dobrý den, může být na daňovém dokladu uvedeno DUZP pozdější než datum vystavení daňového dokladu? Např. při nákupu zboží přes e-shop uvedeno DUZP coby požadovaný termín dodání zboží (např. 8.3.2013), faktura vystavena již před tímto datem (např. 7.3.2013) a odeslána kupujícímu spolu se zbožím na dobírku.