Re: OSVČ příjem 1 mil. Kč povinn plátce
Tak tohle jsem si myslela taky. To není problém, máme tabulky z execelu za 5 lez zpátky. On si to právě hlídá, protože plátcem DPH být nechce, pořád přepočítává aby nepřekročil a když to hrozí, domluví si s odběratelem odložení vystavení faktury aby do plátcovství nespadl. Výdaje ke své činnosti má minimální. Takže pravda na naši straně? Obrat - 12 po sobě jdoucích měsíců = vystavené faktury za toto období?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
7. 3. 2013 11:00
Dobrý den,
kamarád měl příjem ze živnosti necelých 1,1 mil. Kč. Podal DAP, ted mu paní volala že se automaticky stává plátcem DPH, že má průser a smála se mu do telefonu že prý tedy neměl přiznat všechny příjmy když plátcem být nechce a že si musej zjistit od kdy se plátcem stal a vypočítají mu zpětně penále???
Obrat si hlídá - ten přeci nemá s příjmy ke zdanění nic společného, to se k 1.1.2013 neměnilo (myslím definice obratu). Paní je neoblomná, já ted znovu pročítala zákon a nenašla jsem nic o tom, že by musel být plátcem. Můžete mi prosím někdo upřesnit, kdo má pravdu? Já nebo veselá paní z FÚ? A čím má kamarád před ní argumentovat, jaký konkrétní § když si paní z FÚ stojí za svým (kdyby pravda byla na její straně). DÍky. Zase mazec jako loni - to mu neuznali úroky z hypotéky