Poraďte - zrušení životka

• (neregistrovaný)

7. 3. 2013 14:12

Dobrý den,
    minulý rok si u mě zaměstnanec uplatňoval životní pojištění - cca 280 Kč. Smlouva byla špatně čitelná, a nešla okopirovat.... takže jsem jen zkontrolovala jestli splňuje podminky, a založila jsem jen to potvrzení o zaplacené částce 280Kč. Tu jsem mu uplatnila i v daních. Slíbil že si nechá od pojišťovny poslat kopii, nebo nějaký výpis, abych to tam mohla založit. Jenže nic nepřinesl, a až teď zase přinesl potvrzení o zaplacených částkách - a že tu smlouvu prý někde ztratil a pojišťovna mu nechce vystavit kopii. K tomu to pojištění letos zrušil, a měl by zpětně dodanit uznávané částky... Za rok 2011 to bylo 280Kč, a na rok 2012 by měl asi 1500. Domluvili jsme se, že když porušil podmínky, tak mu rok 2012 neuplatnim, ale co s rokem 2011? Jedná se o pár korun, ale mám ho poslat na finančák ať to dodaní? nebo se o to nemám starat, když se vejde do limitu 6tis? A co tu smlouvu? Omluví mi to při kontrole finančák, když tam napíšu prohlášení o tom že smlouva byla nečitelná, ale podmínky jsem zkontrolovala? Děkuji za radu, nevím co mám dělat.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).