Re: zůstatek na 261- pro v.e.n.d.y
Ale máte ho na straně DAL, tudíž vám peníze snižuje, protože zůstatky na 221 a 211 bývají na straně MD.
Já bych možná doporučil používat jiný účet než 261 (nějaký závazkový-379), protože v "SEVT-rozvaze" (teda doufám, že nekecám;-) není kolonka pro 261 a musíte o to upravit stav peněz. Totéž nastane při výběrech kartou koncem roku, ale tam jsou to pořád peníze firmy.
Dobrý den p. Brabec. Myslíte si, že když tedy přijmu do pokladny peníze za prodané zboží pro jinou společnost jako 211/379 a pak vyplatím 379/211 tak to bude správně? Předchůdkyně to léta dělala přes 261 a já jenom pokračovala v zaběhnutém systému.Děkuji za postřeh s přípodotkem. Broňa.
Zdravím Vás, já se domnívám, že od roku 2003, kdy byly zrušeny podrobné postupy účtování, je správný každý způsob, co neodporuje zákonu a vyhlášce. Pro tento případ se mi jeví vhodnější účtovat ho jako závazek, peníze na cestě (ač vyhláška je nedefinuje) chápu postaru jako vnitropodnikový převod banka-pokladna.
Naštěstí se zdá, že drtivá většina účtařů jede i po 10 letech podle původních postupů, jinak bychom ani nebylí schopni se domluvit.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
7. 3. 2013 15:02
Dobrý den. Pro jinou firmu prodáváme zboží. Tržbu přijímám jako
211/261 a tržbu odvedeme 261/221. Bohužel, majitel nestihl tržbu v 12/12 odvést a tak mně zůstává na 261. Radila jste mi, že v rozvaze bude částka v řádku Peníze.
Mám ale tento problém. Finanční majetek činí třeba 100 tis. tj.
211,261,221. Z toho na 261 je 15 tis.Kč.Těch 15 tis. bylo přijato přes 211/261. Když jsem si v PC zobrazila ROZVAHU tak mám v PENĚZÍCH 70 tis. Můžete mně poradit, kterou částku tam vlastně uvést?Jako by se těch 15 tis. 2x odečetlo. Prosím, můžete mně to vysvětlit? Děkuji moc.