Výluka z pojistného krytí - úrazové poj.

• (neregistrovaný)

7. 3. 2013 16:51

Dobrý den,
    asi před měsícem se mi stal úraz páteře při hokeji. Zajímá mě Váš názor, zda může pojišťovna odmítnout plnit z důvodu OP - Pojištění se nevztahuje na ... úrazy vzniklé při výkonu profesionální sportovní činnosti.

Lze považovat účast v nejnižší hokejové lize, která u nás existuje, na základě registrace za profesionální sportovní činnost? Podotýkám, že to není placená činnost (hraji stejně jako všichni v této lize zadarmo)...

Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 3. 2013 17:10

alen1 (neregistrovaný)

Re: Výluka z pojistného krytí - úrazové
      Ano může.
      Většina pojišťoven to má ošetřeno tak, že již účast na soutěžích od účasti na krajských soutěžích se bere za profesionální sport.
      Každá pojišťovna má speciální výluky pro sporty, neplní zejména za rizikové sporty, aktiity.
      Jistě je to uvedeno ve speciálních podmínkách v oddíle výluk.
      Bohužel ten, kdo to s vámi uzavřel myslel více na vé provize, než by vám vysvětlil podstatu výluk.
      Nejdůležitější na každém pojištění je to, co se neplní, co je ve výlukách

• 7. 3. 2013 19:08

Michalec (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď, která mě moc nepotěšila... Asi to budu muset zapřít ;-)
      Každopádně oni to ve všeobecných poj. podmínkách blíže specifikované nemají. Přesně znění je:

Plnění nebude vyplaceno v případě, že úraz byl způsoben naásledkem ... písm. p) účasti při jakékoli profesionální sportovní činnosti (závody, soutěže, včetně přípravy a tréninků)

• 7. 3. 2013 19:40

alen1 (neregistrovaný)

No je ještě otázka, co přesně je to za pojištění a také zda by to skutečně spadlo do výluk.Také v jaké rizikové skupině jste byl zařazen.
      I když moc šancí tomu nedávám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).