Re: PP na dobu určitou a nemoc
Zaměstnavatel má pravdu. Jelikož PP byl na dobu určitou, tak po ukončení PP vám již od zaměstnavatele nenáleží náhrada za nemoc až od 22 dne nemoci vyplácí nemoc. dávky OSSZ. Je to v pořádku.
Pokud máte v posleních 2 letech odprcovaných 365 dní pojištěné činnosti, tak než jít na nemocenskou, měla jste jít na ÚP a podpora v nezaměstnanosti by byla zřejmě za leden vyšší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
8. 3. 2013 6:28
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jak to skutečně je. Měla jsem pracovní smlouvu na dobu určitou do 31.12.12. Dne 31.12. jsem donesla neschopenku a jsem nadále nemocná. Od OSSZ mi přišly peníze za dobu 21.1.-31.1., ale od bývalého zaměstnavatele nic. Když jsem tam volala, tak mi řekli, že od nich nic nemůžu dostat, protože jsem skončila PP 31.12. Je to skutečně tak?? Jestli ano tak nevím co mám dělat, protože jsem sama a od OSSZ jsem dostala něco přes 2000,- a nevím vůbec jak s tím mám vyžít. Děkuji Vám za rady