Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
8. 3. 2013 8:35
Prosím ještě jednou paní Jinku nebo i ostatní zkušené.Jsme s.r.o.
Poskytujeme od února auta zaměstnancům i pro soukromou potřebu.
Ve mzdě budou mít 1% ze VC auta vč. DPH, jak vypořádávat PHM spotř. soukromě mi již poradila pí. Jinka, ale nemám stále jasno, jak mám měsíčně (zřejmě bych měla měsíčně-jsme měs. plátci DPH) krátit a účtovat DPH z nákladů na opravy a údržbu, pokud znám soukromé km najeté v měsíci. Pí. Jinka mi poradila, že vrácené DPH je daň.nákladem firmy, viz. odpověď na dotaz:
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1043635
ale pokud zaúčtuji na konci měsíce jen DPH z oprav. a údrž. 527/343 (v přiznání ř.1?)stále mi není jasné, co bude základem daně-o ten ZD mi bude "lítat" přiznání DPH, ne? Myslela jsem si, že v opravách mám více jasno, než v PHM, a je to obráceně. Měla bych naúčtovat vše kolem soukr. použití aut do konce února a stále na to nemůžu přijít. Nebo se náklady na opravy a údržbu vypořádávají 1x ročně? Zřejmě to chápu úplně blbě :-( Jsem vděčná a děkuji za každou radu.