Spollupracující osoby a DaP

• (neregistrovaný)

9. 3. 2013 7:50

Prosím, dva bratři podnikající na základě smlouvy o sdružení jedou stavební činnost. Jsou plátci DPH a na konci roku se rozhodli pro 80 % paušíál. Oba jsou svobodní. Prosím, jak je to se spolupracujícími osobami a přílohou k DaP. Píše se na řádku 101 celkový příjem, na řádku 102 výdej po odečteníí 80 % a na řádku 107 polovina příjmu a na 108 polovina výdajů? děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 3. 2013 17:30

annonym (neregistrovaný)

Re: Spollupracující osoby a DaP
      Nerozumím dotazu. Jde o bratry, kteří podnikají na základě smlouvy o sdružení, pak ale nelze rozdělovat příjmy a výdaje na spolupracující osbou, ale příjmy a výdaje se rozdělí na jednotlivé účastníky sdružení.
      Pokud si rozdělují příjmy a výdaje rovným dílem (např. příjmy i výdaje ve výši 70/30 nebo 50/50 apod.), pak si každý ve svém DaP uplatní výdaje dle svého uvážení. S největší pravděpodobností tedy oba dva výdaje ve výši 80 %. Postupujete podle § 12 a nikoliv podle § 13 ZDP.

• 9. 3. 2013 17:36

Pajuše (neregistrovaný)

Re: Spollupracující osoby a DaP
      asi jsem už přepracovaná, ano, smlouva o sdružení. Vezmu příjmy, rozdělím dvěma a každému od příjmu odečtu 80 %... dívala jsem se zpětně, taky jsem to tak dělala i minule.... nevím kde jsem se zamotala... děkuji moc.... už ať je duben

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).