Vedení DE tabulka D přiznání

• (neregistrovaný)

9. 3. 2013 10:20

Dobrý den, zjistil jsem, že je pro mě letos výhodnější uplatnit skutečné výdaje než výdaje procentem, které jsem uplatňoval doposud. Měl bych několik dotazů:
    1. Je něco, na co bych si měl dát pozor při vyplnění přiznání?
    2. Tabulka D - položka zásoby. V podstatě vše co nakoupím ihned prodám, zásoby nemám vyplním 0?
    3. Pohledávky - zde se uvádějí faktury vystavené v roce 2012, splatné v roce 2012 a neuhrazené? Nebo i faktury vystavené v roce 2012 a splatné až v roce 2013?

Děkuji za odpověď.
    Jirka Polenta

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 3. 2013 10:45

alli (neregistrovaný)

Re: Vedení DE tabulka D přiznání
      při přechodu ze paušálu na skutečné výdaje se má zase podat dodatečné přiznání za r. 2011 dle § 23 odst. 8 ZDP - dodanit pohledávky a zásoby (takto to prezentují někteří daňoví poradci), akorát mi zatím nikdo neodpověděl na otázku, jak zjistím zásoby, když jsem nevedla daňovou evidenci a tudíž ani evidenci zásob pouze pohledávek
      tabulka D - zásoby uvedete KS nula,do pohledávek všechny vystavené v r.2012 (ke splatnosti se nepřihlíží)

• 9. 3. 2013 10:47

v.e.n.d.y.

Re: Vedení DE tabulka D přiznání
      k 1. Skutečné výdaje jsou kontrolovatelné finančním úřadem, musíte dodržovat předpisy pro vedení daňové evidence (§7b zákona o daních z příjmů zde nahoře na liště v záložce Zákony)
      k 2. Jste povinnen vést evidenci zásob a k 31.12. udělat fyzickou inventuru a rozdíly proti evidenci zaúčtovat. Do tabulky D píšete stav zjištěný inventurou
      k 3. Pohledávka je to, co vznikne v roce 2012 a není do 31.12.2012 zaplaceno (je jedno, kdy bylo nebo bude splatno)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).