Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
10. 3. 2013 20:39
Dobrý večer,
velmi vás tímto prosím , asi jsme minulý rok u DzP udělala chybu. Klient má FVE na střeše. Připojení 2009 - tedy vedu účetnictví, a to i pro další jeho podniktelkou činnost.
Cena FVE 305.000,- Kč. 2009 a 2010 jsem dělala pouze účetní odpisy. Daňové jsem neuplatňovala pro osvobozené příjmy.
Daňově tedy až za rok 2011. Dle zákona měsíčně na 240 měsíců, ALE platnila jsme z celé částky.
Věděla jsem, že se to má rozdělit na technologickou a stavební část, ale někde jsem se dočetla, že se to týká pouze panelů,které nahrazují střešní krytinu. A teď jsem se dočetla, že stavební část v žádném případě nesmím odepisovat, pokud není RD zařazen do obchodního majetku.
Tak teď nevím, jak to je. V zákoně to nemohu nikde najít. A také od dodavatele to není na tyto dvě části rozpočítáno. Klient má fakturu pouze za FVE jako celek.
Můžete mi prosím někdo poradit.
Velmi děkuji