Re: Neoprávněná sleva na dítě
Já jsem poskytla neoprávněně, oni se s manželkou rozvedli, manželka poskytla účetní rozvodové papíry a dítě už nežije s otcem ve společné domácnosti. Mě to bohužel již nenahlásil.. Takže sleva je poskytnuta neoprávněně a nevím,jestli stačí napravit v ročním zúčtování nebo musím stejně i dodanit v nejbližší výplatě. Problém také asi bude ve Vyúčtování zálohové daně pro FÚ, který jsem již odevzdala - mám dělat opravné?
Re: Neoprávněná sleva na dítě
Musíte nejprve opravit a potom můžete provést RZD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
11. 3. 2013 10:16
Zaměstnanec mi pozdě nahlásil změnu ohledně slevy na dítě (začala uplatňovat manželka), tak ji měl v měsících 11 a 12/2012 neoprávněně poskytnutou. Mohu mu to narovnat až v ročním vyúčtování (že mu uplatním dítě jen 1-10/2012), které mu budeme provádět v práci nebo je potřeba tuto slevu v nejbližší výplatě zpětně "dodanit?. Má velké odpočty hypotéky, takže mu stejně ještě vyjde přeplatek u FÚ. Jde mi o to, jestli musím jednat mzdu dodanit v nejbližší výplatě nebo stačí jen doupravit v ročním zúčtování.