Re: výpočet náhradní mzdy a nemocenské
Napište platný hodinový průměr (spočítaný z předešlého čtvrtletí) a rozpis směn, které vám v důsledku nemoci odpadly. Odkdy dokdy neschopenka.
Tak sečtěte hrubou za říjen, listopad, prosinec, odečtěte náhrady mzdy (dovolená, lékař, apod.) a vydělte skutečně odpracovanými hodinami. Opět bez náhrad a včetně přesčasů.
Jestliže pracujete Po-Pá po 8 hodinách, měla byste mít náhradu za 96 hodin.
Pro nemocenskou se nebere čtvrtletí, ale kalendářní rok.Takže pokud jste omarodila v únoru 2013, je vaším vyměřovacím základem příjem od 2/2012 do 1/2013 a to po celou dobu této nemoci. Výpočet je pro laika dost složitý, navíc nemocenská je ve výši 60% za kal. dny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
11. 3. 2013 10:22
Zdravím,měsíc jsem v PN a ted když jsem viděla výplatu,přišla mi jakási malá, nato že jsem v posledním čtvrtletí měla každej měsíc odměny a prémie,takže jsem měla určitě lepší základ pro výpočet mzdy.Můžete mi prosím napsat,jak se to vypočítá? případně dodám potřebná čísla. Děkuji