Re: zaměstnanec u soudu
Pokud jim vystavujete fakturu na Kč za ten den + odvody, tak to znamená, že soudu ty peníze dáváte k refundaci. Tzn. že to zaměstnanci zadáte jako zákonné volno s náhradou mzdy (např. jako když jde k lékaři). On ten den dostane zaplacený od firmy a firma ty peníze včetně odvodů dostane od soudu.
Pokud byste mu vystavovala potvrzení o ušlém výdělku, tzn. kdyby tu náhradu platil soud jemu, zadala byste mu to jako volno bez náhrady mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
11. 3. 2013 13:45
Prosím o radu, v historii jsem nenašla jednoznačnou odpověď na mou problematiku.
Zaměstnanec šel na soud, kdy jsem mu na předvolání vyplnila průměrnou hodinovou mzdu. Pak mi ze soudu přinesl potvrzení, že tam byl, a že máme soudu zaslat fakturu s daným potvrzením, pro úhradu mzdy za daný den.
Nárok má na 8h - potvrzeno tím soudem.
čili soudu mám vystavit fakturu, kde uvedu hrubou mzdu + 34% ZP a SP? A do mezd zaměstnance mu mám dát jako náhradní volno???? A jak to vše pak zúčtovat, prosím?
Hl. mi prosím řekněte, jak uvést jeho "nepřítomnost" do mezd. Neplacené volno, jak jsem pochopila tady z historie, je jen v případě, pokud mu soud uhradí mzdu přímo zaměstnanci, je to tak?
Dělám mzdy, tak bych to potřebovala rychle, prosím.
MOOOC Vám předem děkuji za odpiověď.
Hezký den přeji