Invalidní důchodci

• (neregistrovaný)

11. 3. 2013 14:28

Dobrý den, pročítla jsem tu diskuse a dočetla se, že by invaloidní důchodci měli každý rok dávat do mzdové účtárny papíry kde je uvedeno, že jsou invalidní a jaký stupen. Mám trochu problém, odmítá mi to pár lidí donést s tím, že mi to dávali loni a že je to stále stejné.
    Je to jejich povinnost dávat každý rok abych mohla uplatnit slevu nebo stačí když to vyplní do růžového prohlášení?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 3. 2013 14:41

Kara (neregistrovaný)

Re: invalidní důchodci
      Potvrzení o pobírání inv.důchodu, které jim vystaví jejich sociálka, musí přinést každoročně do 15.2. čerstvé. Pokud nepřinesou, nemůžete jim dávat invalidní slevu. Až přinesou, ale bude tam datum vystavení pozdější než 15.2., dáte jim slevu až od následujícího měsíce. Např. na potvrzení bude datum vystavení 10.3., slevu jim dáte až od mzdy za měsíc duben.

• 11. 3. 2013 17:33

nora58 (neregistrovaný)

Jsou povinni ddoat vždy do 15.2. každého roku, ale ne rozhodnutí, že jsou invalidní /to dají při nástupu např.do PP nebo když ta skutečnost nastala během zaměstnání/.Přiinesou potvrzeníí, že je jim důchod vyplácen např.od OSSZ. Pokud ho nedají do 15.2., jste povinna jim ho zastavit, dokud potvrzení nedodají.

• 11. 3. 2013 17:37

zuzas (neregistrovaný)

Děkuji za odpovědi. Hezký večer.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).