Re: sleva na dítě studenta s vl.příjmem
Ale musela jste přece o tom vědět, vždyť Vám musel přinést potvrzení o studiu, ze které jste toto musela vyvodit.
Teď musíte zjistit, kolik činí neoprávněná sleva a kolik případný bonus k každém z těch měsíců a toto zapracovat do vyúčtování za rok 2012 (a zaměstnanci to srazit a odvést na FÚ). Pokud už je vyúčtování odevzdané, tak uděláte dodatečné vyúčtování.
Re: sleva na dítě studenta s vl.příjmem
Souhlasím. Musíte zjistit, jestli je ve služebním poměru. Vojenská správa má určitě i civilní zaměstnance.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
11. 3. 2013 16:12
Dobrý den! Prosím o radu zkušené mzdové.
Začínám se mzdami a dostala jsem se do situace, se kterou jsem se nikdy nesetkala a nevím, jak správně postupovat.
Dnes mi zaměstnanec oznámil, že syn, na kterého si uplatňuje daňové zvýhodnění je sice studentem, ale na škole, kde se považuje jeho studium za povolání (je zaměstnancem vojenské správy) a dostává plat, tudíž je plátcem daně, sociálního i zdravotního pojištění a rodiče ztrácí nárok na daňové zvýhodnění a jakékoliv jiné sociální dávky.
Tímto studentem - zaměstnancem je již od 1.8.2012. O čemž jsem já neměla tušení a neoprávněně zaměstnanci poskytovala dál slevu na tohoto syna.
Co všechno je teď potřeba udělat k nápravě neoprávněně poskytnuté slevy na dítě?
Děkuji za rady!