Sleva na dítě studenta s vl.příjmem

• (neregistrovaný)

11. 3. 2013 16:12

Dobrý den! Prosím o radu zkušené mzdové.
    Začínám se mzdami a dostala jsem se do situace, se kterou jsem se nikdy nesetkala a nevím, jak správně postupovat.
    Dnes mi zaměstnanec oznámil, že syn, na kterého si uplatňuje daňové zvýhodnění je sice studentem, ale na škole, kde se považuje jeho studium za povolání (je zaměstnancem vojenské správy) a dostává plat, tudíž je plátcem daně, sociálního i zdravotního pojištění a rodiče ztrácí nárok na daňové zvýhodnění a jakékoliv jiné sociální dávky.
    Tímto studentem - zaměstnancem je již od 1.8.2012. O čemž jsem já neměla tušení a neoprávněně zaměstnanci poskytovala dál slevu na tohoto syna.
    Co všechno je teď potřeba udělat k nápravě neoprávněně poskytnuté slevy na dítě?
    Děkuji za rady!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 3. 2013 16:22

Kara (neregistrovaný)

Re: sleva na dítě studenta s vl.příjmem
      Ale musela jste přece o tom vědět, vždyť Vám musel přinést potvrzení o studiu, ze které jste toto musela vyvodit.
      Teď musíte zjistit, kolik činí neoprávněná sleva a kolik případný bonus k každém z těch měsíců a toto zapracovat do vyúčtování za rok 2012 (a zaměstnanci to srazit a odvést na FÚ). Pokud už je vyúčtování odevzdané, tak uděláte dodatečné vyúčtování.

• 11. 3. 2013 17:30

Katka2 (neregistrovaný)

To, že dostává plat a platí daně a ZP a SP ještě neznamená, že rodič nemůže mít daňové zvýhodnění.

• 12. 3. 2013 7:56

Líba (neregistrovaný)

Souhlasím. Musíte zjistit, jestli je ve služebním poměru. Vojenská správa má určitě i civilní zaměstnance.

• 12. 3. 2013 12:36

Lucie 2377 (neregistrovaný)

Právě že je v pracovním poměru. Doteď jsem si myslela, že je studentem a až nyní jsem na stránkách jejich školy zjistila, že jako student je ve služebním poměru a rodiče ztrácí nárok na daňové zvýhodnění na takového studenta.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).