Re: tržby
Ke každému hamburgeru opravdu nemusí vystavovat paragon? Stačí tedy pokladní kniha, kam se zapíšou jednotlivé tržby?
a dle §7b) zákona o daních z příjmů není přesně stanoveno zda musí mít hladové okno ke každé surovině skladovou kartu a vést sklady.. stačí na konci roku udělat inventuru a zjistit stav k 31.12.? a ten také uvést v příloze 1??
Děkuji za info
Re: tržby
Když oni 99% ročních zásob denně spotřebují a tím je pro ně evidence zásob administrativně náročná, takže je snažší si to k 31.12. spočítat a manka neřešit, počítá se s tím že si kuchař občas zobne trochu slaniny... Vím že to vůbec není správně učetně, ve firmě kde mám čtečku a program je to super, ale řeším tento problém s dalšími klienty kteří mají obrat do 1mil a většinou mají max dva zaměstnance.. Jde o to zda kontrola opravdu vyžaduje skladovou evidenci k nahlednutí za celý rok..
Re: tržby
Ono bude záležet na tom, jaká "beruška" vám přijde na kontrolu. Dle mých zkušeností všichni podnikatelé kradou a oni mají jen plat, jsou prostě chudáci, ale podnikat nejdou. Měla jsem hospodu, kde mi uváděli i to, co si kupovali na černo, to jsem se posmála. Nějak nechápali.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
11. 3. 2013 17:37
Prosím kdo ví a poradí jak nejlépe vést DE v prodejně Hladového okna (neplatci DPH). Hlavně musí se dokládat paragonem počet prodaných hamburgerů tzn. každé prodané jídlo má svůj paragon? Jak prokázat tržby a co evidence nakoupeného masa atd. (skladová evidence). Ocením každý poznatek, radu.... děkuji všem