Hlavní navigace

Tržby

  • (neregistrovaný) 85.70.214.---

    11. 3. 2013 17:37

    Prosím kdo ví a poradí jak nejlépe vést DE v prodejně Hladového okna (neplatci DPH). Hlavně musí se dokládat paragonem počet prodaných hamburgerů tzn. každé prodané jídlo má svůj paragon? Jak prokázat tržby a co evidence nakoupeného masa atd. (skladová evidence). Ocením každý poznatek, radu.... děkuji všem

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 3. 2013 19:27

      v.e.n.d.y.

      Re: tržby
      Paragon nutný není, ale evidenci tržeb, nejlépe denně, vést musíte. Evidenci majetku, což jsou i zásoby, musíte dle §7b) zákona o daních z příjmů také vést. Zkuste tento paragraf zákona nastudovat.

    • 11. 3. 2013 20:24

      loetnekwa (neregistrovaný) 188.120.199.---

      Re: tržby
      Ke každému hamburgeru opravdu nemusí vystavovat paragon? Stačí tedy pokladní kniha, kam se zapíšou jednotlivé tržby?

      a dle §7b) zákona o daních z příjmů není přesně stanoveno zda musí mít hladové okno ke každé surovině skladovou kartu a vést sklady.. stačí na konci roku udělat inventuru a zjistit stav k 31.12.? a ten také uvést v příloze 1??

      Děkuji za info

    • 11. 3. 2013 22:22

      loetnrkea (neregistrovaný) 188.120.199.---

      Re: tržby
      Když oni 99% ročních zásob denně spotřebují a tím je pro ně evidence zásob administrativně náročná, takže je snažší si to k 31.12. spočítat a manka neřešit, počítá se s tím že si kuchař občas zobne trochu slaniny... Vím že to vůbec není správně učetně, ve firmě kde mám čtečku a program je to super, ale řeším tento problém s dalšími klienty kteří mají obrat do 1mil a většinou mají max dva zaměstnance.. Jde o to zda kontrola opravdu vyžaduje skladovou evidenci k nahlednutí za celý rok..

    • 12. 3. 2013 12:07

      anonymm (neregistrovaný) 188.134.231.---

      Re: tržby
      Ono bude záležet na tom, jaká "beruška" vám přijde na kontrolu. Dle mých zkušeností všichni podnikatelé kradou a oni mají jen plat, jsou prostě chudáci, ale podnikat nejdou. Měla jsem hospodu, kde mi uváděli i to, co si kupovali na černo, to jsem se posmála. Nějak nechápali.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).