Re: Návrat po rodičovské dovolené
...jestli se mohu připojit s dotazem a musí místo nabídnout v rámci té samé pobočky na konkrétní adrese a nebo i na odloučeném pracovišti v jednom městě? Děkuji
Děkuji, je tam konkrétní adresa, firma požaduje, aby ukončila RD o půl roku dříve, když odmítne mají náhradu, zřejmě na dobu neurčitou. Jaký je další postup? Má nevyčerpanou dovolenou za 2 MD, pak pokud nepřistoupí na dohodu, dostane výpověď pro nadbytečnost a má nárok na 5 platů? Děkuji
Záleží na tom, jestli se provozovna ruší nebo přemísťuje. V některých případech se ochranná doba na zaměstnankyni nevztahuje a může dostat výpověď během RD. Výpovědní doba by uplynula po dobu RD, náhradu mzdy by nedostávala a po skončení PP by dostala odstupné a nevyčerpanou dovolenou.
§50 - 54
Děkuji, nejde o rušení provozovny, zaměstnankyně pracovala v sídle firmy jako účetní a mají pobočku na druhém konci Prahy, kde jsou pouze fakturantky a bylo jí naznačeno, že pokud by se chtěla vrátit, tak místo by bylo v této provozovně, kde se jedná spíše o podřadnější práci.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
11. 3. 2013 23:15
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, měla bych se vrátit po rodičovské dovolené ale otěhotněla jsem a před koncem RD nastupuji zase znovu MD a potom zase RD. Chtěla jsem se zeptat zda-li má zaměstnavatel povinnost mi nabídnou po návratu z druhe RD znovu mé pracovní místo nebo nemusí. Mám smlouvu na dobu neurčitou. Děkuji