Re: úroky z úvěru - spoludlužník
Zatím nikdo neodpoěděl, volala jsem na FÚ, možná to bude někoho zajímat: v tomto případě si manžel přičte a přiloží manželčin doklad o úrocích ke svému přiznání. Docela mne to překvapilo. A o těch letech 2010 a 2011 si může udělat dodatečné přiznání.
Libuše
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
12. 3. 2013 8:16
Prosím o radu. Manželé bydlí v držst.bytě, vlastníkem je manžel ,manželka je spoludlužník. Je uvedena v úvěrové smlouvě. Manželka taky obdržela potvrzení o výši zapl. úroků. Úvěr platí již 10 let, dosud je pro neznalost zákona nikdy pro RZ nepoužila. Tento rok je chce použít prvně - oba si sami podávají přiznání.
1) Mám použít a přičist manželčino potvrzení do přiznání pro vlastníka manžela nebo částku použít do jejího ? Že manžel použije manželčino potvrzení jsem někde slyšela a je mi to divné.
2) můžu uplatnit ta potvrzení zpětně 3 roky (2010,2011,2012) ?
Těch zbylých 7 je zřejmě nemožno uplatnit ?
3) kde ty částky uvedu ? Oddíl 3 řádek 47 nebo jinam - příloha...atd? Děkuji všem