Re: roční zúčtování - oprava
A vy jste mzdová účetní nebo obyčejný člověk :-) ?
Když si ten obyčejný člověk v řádném termínu podepsal prohlášení na rok 2013 a požádal o RZD za rok 2012, tak by jistě v tomtéž termínu zvládl vyplnit i kolonku "manželka bez příjmu". Pokud by RZD nebylo ještě hotové, tak bych taky zamhouřila oko, ale předělávat to by se mi nechtělo.
Mně bylo řečeno, ře roční zúčtování má být posláno nejpozději 31.3., a poslední, které FU obdrží, tak to považuje za správné. Já to posílám přes EPO a přes dat. schránku a volala jsem své paní na FU a říkala, že to poslední
považuje za doručené. Ale zavolejte na FU, protože i oni musí mít své "papíry"v pořádku, protože i na ně chodí kontrola - je to paradox, že !!!!!!!!!!!!!!!!
HLavně se tu nejedná o opravu ročního zúčtování daně, ale o zapomenuté uplatnění slevy zaměstnancem . Někdo nahoře napsal, že všechno jde. Samozřejmě,že všechno jde, i to, že to vezmete jako své vlastní opomenutí a jemu přepočítáte roční zúčtování . Já bych se ale nedivila, kdyby se Vám Vaše dobrota a snaha tzv. obrátila proti V8m. Jednohod dne také můžete zjistit, že
přece všechno jde ,když se chce a zaměstnanci budou doklady nosit jak se zlíbí. Jinak se může mzdová chovat ,má-li málo lidí nebo několik set. A dobrá je podle mě právě ta, která ty "obyčejné lidi"
naučí,(vysvětlí a poučí), že se dnes MUSÍ starat o sebe tím spíš, že toto jistě není jejich jediné a poslední zaměstnání.
Takže: pokud budete dobrák a vezmete to na sebe, jako že tam tu manželku měl vyplněnou včas, akorát Vy jste ten odpočet opomenula dát do RZD, tak bych mu RZD předělala a jestliže už nějakou vratku dostal, tak bych mu v příštím měsíci doplatila ten zbytek. Žádné sankce z toho nikdo mít nebude, akorát Vy budete mít trochu víc práce.
Pokud to tak nechcete dělat, tak nic nemá ztraceno. Prostě mu vystavte potvrzení o zdanitelných příjmech a pokud už má nějakou vratku vyplacenou, tak ji tam dole vpíšete a on si vyplní a podá daňové přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
12. 3. 2013 14:41
dobrý den
prosím poraďte : zaměstanci jsem udělala roční zúčtování daně a teď přišel, že jsem mu tam zapomněla dát odpočet na manželku (bez příjmů) - on mi to tedy zapomněl vyplnit :-) ale znáte to...
Můžu mu udělat dodatečný odečet? nebo je to tím ztraceno?
děkuji