Re: Nový účetní program
Pánu majiteli bych asi řekla - že si najdu na toto období výpomoc,
která bude dělat rutinní práce - zadávání faktur přijatých, párování plateb, účtování pokladny, vedení evidencí - stravenky, příprava cesťáků před SC... Napsala jí k tomu krátký manuál jak se co dělá a občas jí na to mrkla.
Re: Nový účetní program
1) možnost nahrání v EUR a CZK - dodavatel musí mít možnost úpravy zadání faktury v jiné měně. Možná to nemá jenom přednastaveno snesla bych požadavek na ně.
2) takto funguje i SAP - již u účtů 321 a 311 byly kódy.
3) č dokladu se přirazovalo automaticky v číselné řadě - požadujte samostatnou ne společnou s matkou - nový číselník udělají jednoduše.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
13. 3. 2013 6:29
Prosím Vás, vím že je březen a ptám se na věci, které se dělají začátkem roku.Ale jsem na to malý pán.
Dosud jsmě měli program účetní KOSYS, od nového roku jedeme v témže programu a pan majitel si našel nový program BMD, tak dva měsíce pojedeme současně.Po včerejšku to vypadá,že snad půl roku. Denně jsem v práci 11 až 12 hodin a pořád to nikam nevede.
Ve starém programu, je nahrán účetní osnova. Přijde faktura, zaúčtuji dph, nákladový popř. jiný účet, dodavatele a v případě že je to fa z EU, vyberu správné kódy ohledně DPH, jestli je to faktura z EU, zboží, služba, popř. je správcem celním úřad. Nějak obdobně je to u vyst. faktur.
Ten nový program má účty nastaveny jinak. Já musím mít např. výnosový účet zvlášť pro CZ, kde je nastaveno DPH 21% a zvlᚍ pro EU, kde je DPH na vstupu a výstupu, ve finále nula. Tak je to i u nákladových účtů, prostě všech, které jsou i pro zahraničí.
Máte to prosím některé v programech taky tak, že se dph zadává už při zavedení nákladového účtu?
Dále je v programu možné nahrát fakturu v měně EUR, CZK, ale obchdujeme i v USD...je možné si kurzem ČNB přepočítat USD na EUR a takovou výši zaúčtovat?
Dále program má políčko na číslo dokladu, kde se u došlých faktur míní VS a není tam místo pro naše evidenční číslo...což mě dost zneklidňuje.
Pan majitel je občan cizí země, spadáme pod povinný audit a mám pocit, že díky tomuto programu jdeme min. 5 let zpátky...
Vůbec netuším co mám dělat a chtěla bych vědět, jestli někdo má také takové nastavení účetního programu.