Re: Stravné v letadle
>Dobrý den, podnikatel - OSVČ podniká cesty do
>zahraničí (Vietnam,Thajsko,Brazílie), co se týká stravy v
>letadle - dočetla jsem se, že při občerstvení se nekrátí
>stravné, při poskytnutí oběda, večeře se stravné krátí.
>On dokládá pouze časový harmonogram letu, popř.
>informace o typu letadla, doba letu, ... ale na některých
>není ani zmínka o poskytnutí jídla, ale předpokládám, že
>když letí např. do Brazílie, jistě nějaké dostane.
>Pokud není zmínka o jídle - mám nebo nemám krátit
>stravné?
Někde bylo napsáno, že kvůli stravě v letadle se nic nekrátí, ale už nevím, kde. Já osobně nezkoumám stravu v letadle a nic nekrátím.
>děkuji
Re: Stravné v letadle
Mrkněte na tohle, jestli vám to pomůže
http://www.vse.cz/predpisy/255
Občerstvení, pokud nemá charakter snídaně, oběda nebo večeře, podávané v průběhu cesty (např. v letadle) nebo v průběhu konference, semináře apod., nemá charakter stravování, a není tudíž považováno za zajištění částečného stravování zdarma (občerstvení, pokud nemá charakter snídaně, oběda nebo večeře, není předmětem vyúčtování služební cesty a nezkracuje nároky stravného).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
13. 3. 2013 7:44
Dobrý den, podnikatel - OSVČ podniká cesty do zahraničí (Vietnam,Thajsko,Brazílie), co se týká stravy v letadle - dočetla jsem se, že při občerstvení se nekrátí stravné, při poskytnutí oběda, večeře se stravné krátí. On dokládá pouze časový harmonogram letu, popř. informace o typu letadla, doba letu, ... ale na některých není ani zmínka o poskytnutí jídla, ale předpokládám, že když letí např. do Brazílie, jistě nějaké dostane. Pokud není zmínka o jídle - mám nebo nemám krátit stravné?
děkuji