Re: Musím odepisovat majetek?
o zákon o účetnictví
Pokud má s.r.o. ztrátu, tak Váš přístup k majetku účetní = daňové je nesmyslný,. Stanovte účetní odpisy u majetku, dle předpokládáné doby užívání (lze třeba i 8 let což je 96 měsíců), tímto společnost v roce 2012 nákladově příliš nezatížíte a daňový odpis přerušíte.
Re: Musím odepisovat majetek?
dobrý den,
pokud mám tedy nastavené účetní dle daby použitelnosti a daňové dle zákona o dani z příjmů, a v roce pořízení se rozhodnu daň. odpisy neuplatňovat, upaltňuji pouze účetní tzn. do účta mi v daném roce jde 082 / 551 ÚČETNÍ odpis. Účetní odpis začíná také dnem zařazení v daném měsíci, kdy dojde 022 / 042?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
13. 3. 2013 8:05
dobrý den, v roce 2012 s.r.o. koupilo auto 11/2012 a potřebovala bych poradit, jestli musím za ty dva měsíce udělat odpisy (dělám účetní = daňové) nebo můžu začít odepisovat až od 1/2013, auto bylo zařazeno v 10/2012 a SD platíme. Jdeme mi o to, že s.r.o. je ve velké ztrátě, tím tu ztrátu ještě prohloubím. děkuji za vaše názory.