Re: pokladna daň.doklady
Zákon o DPH,
§37 (2) Daň může plátce rovněž vypočítat z úplaty za zdanitelné plnění, která je včetně daně, nebo z částky stanovené podle § 36 odst. 6, která je včetně daně, a koeficientu, který se vypočítá jako podíl, v jehož čitateli je číslo 21 v případě základní sazby daně nebo číslo 15 v případě snížené sazby daně a ve jmenovateli součet údaje v čitateli a čísla 100, vypočtený koeficient se zaokrouhlí na čtyři desetinná místa, vypočtená daň se může zaokrouhlit podle odstavce 1 . Cena bez daně se pro účely tohoto zákona dopočte jako rozdíl částky za zdanitelné plnění obsahující daň a vypočtené daně po případném zaokrouhlení.
...Vám to pravděpodobně počítá a rozhazuje software, ale zjednodušeně z celkové částky spočítáte podle vzorce 21/121 koeficient a tím pak pronásobíte celkovou částku a získáte DPH.
Děkuji, takže pokud zdávám zjenodušený daŇový doklad celkovou částku a program mi to rozhodní na základ a DPH a oproti PAROAGONU jsou tam haléřové rozdíly v DPH tak je to také správně. Pochopili jsme to správně, děkuji - účetní nám bohužel umřela, tak se v tom plácáme sami a chceme se to naučit, tak určitě občeas budeme optavovat. děkuji
Děkuji, takže pokud zdávám zjenodušený daŇový doklad
celkovou částku a program mi to rozhodní na základ a
DPH a oproti PAROAGONU jsou tam haléřové rozdíly v DPH
tak je to také správně. Pochopili jsme to správně,
děkuji - účetní nám bohužel umřela, tak se v tom
plácáme sami a chceme se to naučit, tak určitě občeas budeme optavovat. děkuji Pochopili jste právně, ale přesto....účto a daně
jsou tak záludné, že doporučuji alespoň účetní poradenství
s nějakou zkušenou účetní.Odkud jste, nabízím pomoc
www.vaclavahavlatova.cz >děkuji adresu jsme si uložili, moc Vám děkujeme jste úžasný člověk
ano přikláním se k vašemu názoru, paní v.e.n.d.y je úžasný člověk, taky mi hodně poradila
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
13. 3. 2013 10:55
prosím o konzultaci. Chtěla jsem se zeptat jak pořizujete doklady ( běžné účtenky) placené přes pokladnu, opisujete základ děne a pak DPH, nebo dáváte celkouvou částku a rozhodí Vám automaticky program základ + DPH. děkuji