Re: Daňové zvýhodnění na vnučku
Děkuji. Teď jsem si četla článek od Ing. Milana Lošťáka z portálu - účetní portál. A tam se píše
"Za vyživované dítě se považuje i vnuk nebo vnučka v
případě, že jeho rodiče nedosahují příjmy, z nichž by mohli daňové zvýhodnění uplatnit.
V takovém případě může daňové zvýhodnění na vyživované dítě uplatnit některý z
prarodičů dítěte, ovšem opět jen za předpokladu, že s ním dítě žije v jedné domácnosti a
to až po skončení roku v rámci ročního zúčtování u zaměstnavatele nebo v daňovém
přiznání."
Tak teď nevím.
Re: Daňové zvýhodnění na vnučku
Mám před sebou mzdovou účetní 2012 a tam je psáno - daňové zvýhodnění může být za existence společné domácnosti jednoho z prarodičů poskytnuto po celou dobu, kdy rodiče nebudou mít příjmy, ze kterých by mohli uplatnit daňové zvýhodnění. Uplatnění je provedeno stejným způsobem jako u dětí vlastních.
A u dětí vlastních si rodič může daňové zvýhodnění uplatnit měsíčě, z toho jsem vycházela. Osobně jsem tento problém ještě neřešila....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
13. 3. 2013 11:28
Dobrý den,
můžu přiznat zaměstnanci měsíčně daňové zvýhodnění na vnučku nebo si ji může uplatnit až po skončení roku v daňovém přiznání nebo ročním zúčtování?
Otec není uveden a matka dítěte, dcera zamětnankyně je na mateřské.
Děkuji