Daňové zvýhodnění na vnučku

• (neregistrovaný)

13. 3. 2013 11:28

Dobrý den,

můžu přiznat zaměstnanci měsíčně daňové zvýhodnění na vnučku nebo si ji může uplatnit až po skončení roku v daňovém přiznání nebo ročním zúčtování?

Otec není uveden a matka dítěte, dcera zamětnankyně je na mateřské.

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 3. 2013 11:32

jasná. (neregistrovaný)

Re: Daňové zvýhodnění na vnučku
      Pokud mají společnou domácnost, může si babička uplatňovat měsíčně.

• 13. 3. 2013 11:42

Peťka (neregistrovaný)

Děkuji. Teď jsem si četla článek od Ing. Milana Lošťáka z portálu - účetní portál. A tam se píše
      "Za vyživované dítě se považuje i vnuk nebo vnučka v
      případě, že jeho rodiče nedosahují příjmy, z nichž by mohli daňové zvýhodnění uplatnit.
      V takovém případě může daňové zvýhodnění na vyživované dítě uplatnit některý z
      prarodičů dítěte, ovšem opět jen za předpokladu, že s ním dítě žije v jedné domácnosti a
      to až po skončení roku v rámci ročního zúčtování u zaměstnavatele nebo v daňovém
      přiznání."

Tak teď nevím.

• 13. 3. 2013 11:57

jasná. (neregistrovaný)

Mám před sebou mzdovou účetní 2012 a tam je psáno - daňové zvýhodnění může být za existence společné domácnosti jednoho z prarodičů poskytnuto po celou dobu, kdy rodiče nebudou mít příjmy, ze kterých by mohli uplatnit daňové zvýhodnění. Uplatnění je provedeno stejným způsobem jako u dětí vlastních.
      A u dětí vlastních si rodič může daňové zvýhodnění uplatnit měsíčě, z toho jsem vycházela. Osobně jsem tento problém ještě neřešila....

• 13. 3. 2013 12:39

Kara (neregistrovaný)

Ing. Milan Lošťák se mýlí, lze měsíčně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).