Re: sleva na dítě na dani..co doložit na
Na soudě vám udělají kopii rozsudku,ale k přiznání píšu čestné prohlášení v tom smyslu,že jsem rozvedená a dítě žije se mnou ve společné domácnosti,zatím to vždy vzali,ale záleží,jak kde který FU.Ten rozsudek ale určitě bude ještě někdy potřebovat,tak bych si ho obstarala,takové věci se nesmí ztrácet :-)
děkuji moc za odpověd...já se dnes s tím danovým poradcem skoro dohadovala že přeci stačí čestné prohlášení otce že neuplatnuje slevu ......a na tom soudě stačí občanský průkaz aby mi dali kopii?a udělají mi to hned? nebo musím předem zavolat?
Čestné prohlášení budete dávat vy,ne otec,ten už je mimo hru.Jestli vám vydají kopii hned,to vám neřeknu,záleží na úřednici a OP určitě sebou,pokud si to tel. dohodnete předem,můžou to mít již nachystané.
právě že sem to nedokládala, na konci minulého roku sem přecházela do jiné práce a v té minulé práci mi nedovolily si napsat dítě do slev ;-) prostě proto sem taky odešla hrozná firma....tady jsem zatím nic nedokládala ale mám zpětně doložit jen čestné prohlášení otce.....jestli to nebude zítra danové poradkyni taky stačit přemýšlím že si to udělám bud sama nebo to dám někomu jinému....tohle je už opravdu postavené na hlavu když fú to nák nevyžaduje ,všude je napsáno že stačí to prohlášení......
já stále nechápu,proč vám neudělali v zaměstnání RZ ? Ten rozsudek si ale stejně budete muset sehnat,a čestné prohlášení otce není podstatné,když jste rozvedení,nemáte ani střídavou péči .. dejte to na FU s prohlášením a pokud budou něco ještě k tomu chtít,tak oni si vás vyzvou .. a mezitím si můžete rozsudek sehnat na soudě.
Já bych teď také postupovala, jak píšete. Dítě bych v DP uplatnila, dodala RL a čestné prohlášení o tom, že dítě je v mé péči a mezitím, než by se FÚ ozval s doložením rozsudku, bych se ho snažila sehnat. A i kdyby ho FÚ nevyžadoval, stejně ho budete potřebovat. Mně, jako mzdovce, by také nestačilo čestné prohlášení, musela byste mi doložit rozsudek, ve kterém se píše, že jste dítě dostala do své péče Vy.
no dnes ráno zkusím jít na soud ....jinak zaměstnavatel nový mi nemohl udělat v čas danové přiznání,protože v bývalém zaměstnání to jsou opravdu .....! evidenční list důchodového pojištění jsem třeba dostala až ted po třech měsících,pracovala sem tady v liberci a účetní mají v praze....můžu jen říct že sem dělala v retauraci a takových oni majá po čr dost,takže vám dojde že potřebuju od nich náké papíry kvůli danovému přiznání je vůbec neštvalo ;-)
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
13. 3. 2013 18:20
dobrý den,dala sem si k dańovému poradci udělat danové přiznání...v zaměstnání to nevyšlo.....danový poradce mi dnes volal že potřebuje k mému přiznání abych měla slevu na dítě rozsudek od soudu že je dítě svěřené do mé péče že to je prý nutné,ale rozsudek už mám nákých pár let a nemůžu ho najít....nestačí jen čestné prohlášení otce že neuplatnuje slevu na dani? mě ten poradce tvrdí že ne že musí být papír od soudu ale mě se to zdá divné