Re: Vypoved pocas ocr
Tak znovu: co tam je přesně napsáno? Neobdželi jsme písemnou omluvu, tak máte výpověď?? Nebo co?
Takze je tam napsane jelijoz do dnesniho dne t.j.11.3. Jsem nenastoupila do prace ani jsem pisemne neoznamila omluvu tak dorucenim tohoto sdeleni mi pracovni pomer konci.lebo rodicovska dovolena mi uz skoncila.tak jsem mela nastoupit do prace ale jak jsem psala 6.3. Maly onemocnel,tak jsem poslala ocr.
Jak jsem psala ja je tel.informovala a z posty mam aj doklad o doporucenem liste.
Jak jsem napsala,zadny paragraf
Budu citovat dopis timto vam oznamujeme,ze po obdrzeni tohoto sdeleni vas prac.pomer,ktery byl uzavren 1.6.2009,konci a to z duvodu,ze dnr 7.3.2013 uplynuly tri roky od narozeni vaseho syna,z duvodu,ktereho jste byla na materske a posleze rodicovske dovolene.jelikoz do d.esniho dne 11.3.2013 jste do prac.pomeru nenastoupila ani nedorucila pisemnou omluvu,tak jaj jsme vam sdelili,dorucenim tohoto sdeleni prac.pomer konci.
Re: prosíme Páju, mrkněte se sem
Jestli tam chcete dál pracovat musíte reagovat.
Napiště zaměstnavateli, že podle § 69 zákoníku práce oznamujete zaměstnavateli, že trváte na tom, aby vás dále zaměstnával.
Chtělo by to ještě, aby se k tomu co píšu vyjádřil např. Pája, jestli stačí toto a nebo jestli by bylo lepší ještě dopsat, že sdělení o skončení pracovního poměru je neplatné, protože se v něm neuvádí § zákoníku práce, podle kterého zaměstnavatel výpověď dává.
Počkáme, co ostatní, snad se vyjádří brzy.
jen přidám, že tazatelka posílala poštou OČR, na němž je uvedeno datum 6.3., tzn, že má omluvenu neúčast v práci a toto bych také připsala do odpovědi zam-teli, s tím, že považuji výpověď za neplatnou, ale ještě to chce radu právníka a když firma bude trvat na svém, tak nekompromisně žalobu na neplatnost výpovědi..
personalista je primo majitelka,Tak v patek jdu do firmy,pisemne oznamim,ze s ukoncenim prac.pomeru nesouhlasim,ze jsem tel.informovala o ocr a mam doklad z posty o zaslani ocr ze dne 6.3.,takze jejich ukonceni je neplatne.
Uz ted vim jak dusno ve firme bude,no nic,bude asi Veselo.dekuji za pomoc,budu nadale sledovat vase nazory a rady a taky dam vedet jak jsem dopadla.
písemně sdělte zam-teli, pokud půjdete osobně, tak předejte na firmu a nechte si potvrdit převzetí, že v souladu s § 69 zák. práce trváte na tom, aby vás dále zaměstnávali , protože považujete ukončení PP tou formou, kterou vám poslali, za neplatné a v případě, že to neudělají, budete věc řešit soudní cestou. na to máte dva měsíce, advokáta, podat žalobu a stropro to prohrají.A té perřsonalistce-majitelce klidně sdělte, že ZP platí i pro ni a pokud ho nemá, že jí ho třeba koupíte k narozkám jako dárek,když je tak blbá.
Tak v patek jsem navstivila firmu a zjistila jsem,ze jim ocr prisla uz 8.3.takze dopis od sefove o ukonceni pp byl zalozen na lzi,no a sefova musela ustoupit a hned jsem mela stolicku u stolu a v zamestnani pokracuji i nadale.dekuji vsem za pomoc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
13. 3. 2013 18:21
Dobry den,syn 6.3.2013 dovrsil 3 roky tak jsem mela nastoupit do prace,jenze onemocnel presne 6.3.2013,tak jsem informovala tel.mzdove odd.a ze ocr zasilam postou,jen ja bydlim na slovensku a posta mi zdelila ze to bude trvat 2-3 dny,coz jsem i tel.oznamila a pani ve firme me ujistila ze si znaci a vi o me situaci.dnes 13.3. Mi prisla vypoved proze jsem pri nedala o sobe vedet.ocr jim prisla vcera 12.3. a vypoved mi poslali v pondeli 11.3.jak postupovat,mam vypoved akceptovat?prijde mi to nefer a do zamestnani chci naztopit zitra mi ocr konci maly je uz zdravy a zitra jdeme na kontrolu tak mi doktor ocr ukonci.dekuji za info,jak se mohu branit mirka