Re: přílohy k fakturám
Přílohou faktury je doklad, na základě kterého fakturuji. Tak abych mohla prokázat, že jsem si to nevymyslela. Tím se prokazuje i DUZP. A hlavně - v případě soudního vymáhání - předávací protokoly, dodáky apod. jsou první dokumenty, které právník chce vidět a doložit.
Pokud Vám odběratel přímo na fakturu hodí podpis, že ji převzal (a převzal i zboží), tak už nic nedokládám.
Re: přílohy k fakturám
je důležité mít podklad k faktuře - jak je správně uvedeno v předešlé odpovědi, já jen dodám, že pokud by se Váš odběratel dostal do insolvenčního řízení a vy budete mít na odběratele vystavenu pouze fakturu - bez před.protokolu, bez smlouvy, bez DL, tak Vám tutu fakturu insol.správce neuzná a vyřadí ji - když budete nechávat potvrzovat dod.list, tak tím nikoho nebudete buzerovat, ale chráníte tak firmu pokud by došlo k nějakému soudu či ins.řízení...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
15. 3. 2013 11:46
Když vystavujete faktury jaké k nim požadujete přílohy aby bylo doložitelné DUZP apod.? dod. listy, předávací protokoly, soupisy prací? Požaduji ke každé fakturaci "nějaký" a pokud možno průkazný a jasný podklad abychom obstáli při případné kontrole FÚ a někdy mi připadá, že chci něco nemožného a že snad všechny okolo buzeruji. Děkuji za reakce.