Re: Kde najít vazby na učto činnosti
Dobrý večer W.e.n.d.y. , to jsem si myslela, jen jsem doufala, že někde najdu nějaké postupy, co vše obsahuje účtování pohostinné činnosti, protože v ní jsou určitě rozdíly třeba oproti např. klasické s.r.o. s elektromontážemi, sádrokartonáři,... Bylo mi řečeno, že je např. nutné mít na každý porkm zvlášť kalkulace, to třeba já nevím, tak jsem chtěla nějak popostrčit mozkové buňky:-)
Re: Kde najít vazby na učto činnosti
Na každý výrobek či službu by měly být nákladové kalkulace, aby jste viděla, jestli prodáváte se ziskem nebo ztrátou. V tom se pohostinství přeci neliší. S.r.o. s elektromontážemi taky musí vědět, kolik ho stojí hodina dělníka, kterého vyšle do terénu montovat. V phostinství holt musí zkalkulovat každé jídlo, aby věděli, za kolik nejméně ho mohou prodat. Kdo to nedělá, padá většinou do ztráty a nestačí se divit...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
16. 3. 2013 20:19
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jestli se někde dá najít, vyčíst jak účtovat nebo jaké účty se používají u živností. Myslím tím, že třeba teď mě oslovila firma s pohostinskou činností a nikdy jsem to neúčtovala, proto bych se někde chtěla podívat, kam se co a jak účtuje. Na inetu jsem nic nenašla, poradí prosím někdo.Děkuji