Re: Přiznání - nedoložím celý rok
Na období, kdy nikde nepracujete se napíše "čestné prohlášení. Pokud vám zaměstnavatel nevystavil potvrzení doporučuji vám si nejdříve zavolat(zajít na váš příslušný FÚ k pracovníkovi pod kterého patříte a tam se domluvit jak to doložit. Já se domluvila a vyšli mě vstříc, protože to není vaše chyba a na zúčtování daně máte nárok!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
16. 3. 2013 21:18
Dobrý večer,
nikdy jsem nedělala přiznání pro částečného invalidu (stupeň č.2), tak teď tápu.:-(
Mám tu podklady za rok 2012 ale ne všechny. Od 1/2012 do 8/2012 mám Potvrzení o příjmech. V 9,10/2012 nepracoval nikde, nebyl veden na ÚP. V listopadu 2012 pracoval ve firmě, která ale zkrachovala, již neexistuje a nedali mu potvrzení o příjmech. Mám tu jen Potvrzení o výdělku (kde je uveden jeho hrubý a čistý měsíční výdělek). Od prosince byl veden na ÚP (mám doklad). Můžu mu na základě těchto dokumentů udělat daňové přiznání? Podle mě ne ale opravdu nevím.
Moc děkuji.