Re: Spolupracující osoby
Chápu to takto: Spolupracuje-li jen manžel(ka) lze na ni rozdělit 50%. Spolupracuje-li ještě někdo jiný lze rozdělit jen 30% na všechny spolupracující a přitom nezáleží, zda se spolupráce ostatních s manželem nějak překrývá nebo ne. To zákon nerozlišuje.
Pokud někdo spolupracoval kratší dobu, tak se rozdělená částka přiměřeně krátí, jak je uvedeno v zákoně.
Re: Spolupracující osoby
ano, já jsem to letos také s jedním živnostníčkem řešila - přes daňového poradce - a bylo mi sděleno výše uvedené, pokud jen manželka ta 50%, pokud ještě někdo jiný, tak pouze 30%
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
16. 3. 2013 22:11
Dobrý den,
jak je to s rozdělením podílu příjmů a výdajů na spolupracující osoby, když měsíce 1 až 8 spolupracovala se mnou pouze dcera a 9 až 12 pouze manželka? V prvném případě dělím 30 %, ve druhém 50 % nebo musím dělit v obou případech pouze 30 %? Zákon je v tomto nečitelný ..
Pavel