Re: zrušení soukromého životního pojiště
Budete uvádět do §10 v daňovém přiznání přesně tu částku, kterou jste psala v DP minulé roky do odpočitatelných položek na životní pojištění. V součtu Vaší daňové povinnosti s příjmy z podnikání, pak zaplatíte daň z těchto odpočtů ve výši 15%. SP a ZP se z příjmů §10 neplatí.
Re: zrušení soukromého životního pojiště
paní Wendy..mám stejný dotaz s životkem viz.níže uvedeno Milena Č. pouze jsem byla zaměstnána a pak v evidenci na ÚP.Dávám si nyní přiznání. Musím částku odpoč.pol.za min.roky přičíst k příjmům ze ZČ nebo je vykážu v oddílu 3.ř.49 se znaménkem-
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
16. 3. 2013 22:28
Prosím Vás zrušila jsem letos soukromé životní pojištění, které jsem si uplatňovala v daních 3 roky zpětně. Jakou částku musím nyní zdanit? 3 roky jsem si uplatňovala 1000 Kč ročně, tedy za 3 roky 3000 Kč. Budu letos v ostatních příjmech uvádět 3000 Kč a nebo budu uvádět 15% z 3000 Kč - tedy jako výši té ušetřené daně - tedy 450 Kč? A když podnikám budu tuto částku počítat do příjmů pro ZP a SP? Děkuji za odpovědi a rady.