Re sleva na dítě
>>pokud máte za rok 2012 příjem min. 48 tis. Kč, tak si
>>můžete uplatnit slevu na dítě za celý rok
>Omyl, DZV na dítě si může uplatnit po celý rok bez
>ohledu na výši příjmu. Hranice 48.000 Kč platí pouze za
>situace, kdy se DZV překlopí do formy daňového bonusu.Takže pokud tomu dobře rozumím,tak si slevu na dítě mohu uplatnit v danovém přiznání za celý rok,přestože 6 měsíců jsem slevu uplatnoval u zaměstnavatele. Příjem byl ve výši 200tis.
Re: Re sleva na dítě
Sleva, kterou jste uplatňoval u zaměstnavatele, je zohledněna i v Potvrzení o zdanitelných příjmech, které Vám jistě zaměstnavatel vystavil. Takže se nebojte a do DP uplatněte celý rok, stejně tak jako slevu na poplatníka. A opište správně Potvrzení, vyjde Vám pravděpodobně dost velký nárok na vrácení daní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
16. 3. 2013 23:48
Dobrý den,do června jsem byl na úřadu práce,od té doby jsem zaměstnán. Danové přiznání si dělám sám. Slevu na dítě mi v zaměstnání uplatnovali od června do prosince. Mohu si v danovém přiznání uplatnit slevu v plné výši 13404kč nebo pouze za 6 měsíců. děkuji