Re: Daňové přiznání-sleva na děti
No ve školním roce 2011/2012 byla ve třetím ročníku, ale nepustili ji k závěrečkám v červnu. Ty dělala v září. Od července byla na brigádě, od října na trvalý pracovní poměr. Daň měla zálohovou a nepodepsala ten růžový papír-prohlášení poplatníka, takže ji strhávali celou daň bez slev na poplatníka a na studenta.
Závěrečné zkoušky po řádném termínu.
U dcery zřejmě žádný problém nebude, pochybuji, že byla záloha na daň tak velká, že by celá sleva na poplatníka a sleva na studenta za 6 měsíců nestačila. Doufám, že na rok 2013 už prohlášení podepsala.
Ovšem daňové zvýhodnění o prázdninách mi vrtá hlavou. Včera mi přišlo jasné, že na něj nárok nemáte, ale dneska to čtu už po několikáté a moje jistota se vytrácí. Nebyla ta"brigáda" DPP do 10000,- měsíčně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
17. 3. 2013 3:57
Prosím radu. Dcera dělala závěrečné náhradní zkoušky v září. Ale od července už pracovala a také si podává daňové přiznání. Do kdy si můžu uplatňovat slevu na dítě v daňovém přiznání? Za 6 měsíců?-do konce školního roku. Nebo za 8 - do konce prázdnin? nebo za 9 měsíců - do ukončení studia.
Druhá otázka. Řádné studium měla ukončit v červnu, ale závěrečky dělala až v září. Od července pracovala. Můžu si uplatnit slevu na studenta? Ve mzdě si ji neuplatnila.
Děkuji.