Re: Přehled SP- vedlejší SVČ výpočet
Vyšlo mi na soc.pojistném O, zálohy O, nedosáhla jste částky rozhodné pro r. 2012 u vedlejčí činnosti,
a u zdr.pojistného vyšlo zaplatit 6.877 Kč z vyměřovacího základu 50.933,50 a zálohy pro letošní rok 574 Kč, které však platit nemusíte.
paní Vilmo, nezlobte se, ale píšte "kraviny".. rozhodná částka u SP je pro rok 2012 u vedlejší činnosti 60.329 Kč, takže paní to přesáhla...
vyšel mi nedoplatek na SP 14.873 Kč + zálohy na rok 2013 jsou 2.479 Kč (brala jsem 6 měsíců vedlejší činnosti - červenec až prosinec)..
u ZP je nedoplatek 6.877 Kč
Aha, tak to mi vyšlo původně stejně, co se týká SP, ale u ZP mi vychází nedoplatek 6.864,-Kč a nevím proč Vám to vyšlo jinak...
Ještě se zeptám, rozhodná částka je prosím přesně co? Vím, že se ptám jak blbec, ale dělám to prvně...příště se polepším :-).
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
17. 3. 2013 12:26
Dobrý den, poradí mi prosím někdo s výpočtem na přehledu SP za rok 2012. Rozdíl mezi příjmy a výdaji je 101 867,-Kč. živnostenský list je od července 2012, zálohy jsem neplatila. Jinak celý rok jsem zaměstnána. Když jsem teď udělala přehledy, tak mi vychází velký nedoplatek a celkem vysoké nové zálohy....a nevím jestli něco nepočítám špatně :-(.
Děkuji všem za odpověď a přeji hezkou sluníčkovou neděli :-).