Re: danění dotace PUZČ
Dobrý den,
zrovna se podobný problém snažím vyřešit u svého otce, daní se §10, jenomže pokud už je člověk starobního důchodce tak se letos nedá odečíst sleva na popl. a daň vychází poměrně vysoká, protože v §10 se dají uplatnit jen skutečné výdaje, ale k dotaci, jaké? Také se snažím zjistit, jestli by tam šlo uplatnit % výdaje jako u zeměď.výroby, když se jedná o souvislost se zem. Tuto dotaci dostává člověk proto, aby v zem. nepodnikal, proto předal farmu mladším, takže jaké skutečné výdaje, to mi hlava nebere. Zatím mi nebyl schopen nikdo poradit, v zákonu nic není. Pokud už jste něco zjistila budu vděčná, když se mi ozvete, moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
17. 3. 2013 16:26
Manžel v roce 2012 dostal dotaci na PUZČ prosím jakým způsobem se daní, zda pokud se daní dle § 10 se uplatní výdaje % jako u zemědělské činnos ti či nikoliv, platí se také ZP a SP .Děkuji Zdena